Sosa: Preporodio sam se u Torinu, a u Portugal idemo s novim idejama

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

BORNA SOSA i Luka Sučić došli su pred novinare u miks zoni na kraći razgovor povodom ovosezonskih nastupa hrvatske reprezentacije u Ligi nacija. Podsjetimo, Hrvatska svoju prvu utakmicu igra sutra kod Portugala (20:45), a u istom terminu u nedjelju bit će domaćin Poljskoj u Osijeku.

Sosa ovu sezonu igra za Torino, u koji je poslan na posudbu. Lijevi bek hrvatske reprezentacije počeo se probijati u novom klubu, pa je nakon 12 minuta u pobjedi protiv Atalante odigrao 62 minute u još jednom slavlju Torina, tad protiv Venezije.

Sosa: Dosta novosti u odnosu na Euro

"Ozračje u reprezentaciji je dobro. Novi ciklus, nova priča. Dosta je toga novo u odnosu na Euro, kao što je i izbornik bio rekao. Dvojica su se igrača oprostila, Brozović i Vida, imamo i dosta ozljeda. Ulazimo u ovaj ciklus kako bismo pronašli rješenja, imamo par zanimljivih opcija i ideja za Portugal, nadam se da će ciklus biti pozitivan i dobar", rekao je i dodao:

"To nam je jako važno, radimo pripremu za Svjetsko prvenstvo 2026. U te dvije godine moramo stvoriti što bolju ekipu. Nadam se da ćemo izgledati bolje nego što smo izgledali na Europskom prvenstvu. Po meni to nije izgledalo loše, ali nismo imali sreće koja je potrebna. Istina, nismo bili savršeni, moramo bolje, tome težimo cijeli ovaj tjedan."

Prva zvijezda Portugala i dalje je Cristiano Ronaldo.

"Ronaldo je priča za sebe. Toliko je toga uspio u nogometu i životu, teško je reći išta negativno za takvog igrača. Mi imamo Luku, oni njega. Oni donose kvalitetu na teren. Preiskusni su da ih ikad podcijeniš. I da imaju 50 godina, mogu nešto napraviti", istaknuo je i prokomentirao kako se snašao u novom klubu.

"Stvarno sam zadovoljan što sam promijenio klub. Prelijepo mi je u Torinu. Bit će jako dobra sezona, odlično smo počeli sa sedam bodova u tri utakmice. Za mene je ovo preporod", rekao je Sosa.

Sučić: Zajedništvo kao snaga

"Najveća snaga reprezentacije je zajedništvo. Petar Sučić? Svi su ga dobro primili, sad je na njemu da radi, čeka priliku i uči. Prvi je put s nama, mora se dokazati na svakom treningu. Dobit će priliku. Rekao sam mu da daje maksimum i da uči od velikih igrača kao što su Modrić i Kovačić. Cilj je da pobijedimo u obje utakmice. Bit će teško gostovanje u Portugalu, ali nadam se šest bodova", dodao je Sučić, koji je i sam nedavno promijenio klub. Iz RB Salzburga otišao je u Real Sociedad.

"Tek mi je početak, treba vremena. Ali svi su me odlično primili, osjećam se ugodno", rekao je.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.