Težak poraz Zrinjskog u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige

Foto: EPA

ZRINJSKI je izgubio 3:0 od Vitorije Guimaraes na gostovanju u Portugalu u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige. Golove su zabili Joao Mendes, Toni Borevković i Ricardo Mangas. Prvaci Bosne i Hercegovine u Mostaru će sljedeći četvrtak imati priliku vratiti se u igru za prolazak u skupinu europskog natjecanja.

Portugalska momčad postavila se dominantno od početka utakmice, no nije uspjela zabiti u prvom dijelu. Gostujući golman Marko Marić imao je nekoliko dobrih obrana te je tako zadržao svoju momčad u igri. No u drugom poluvremenu do izražaja je došla kvaliteta domaćina.

Mangas otvorio golijadu

Već u prvoj minuti nastavka Ricardo Mangas pogodio je za vodstvo Vitorije. Pet minuta nakon njega zabio je i Toni Borevković, nekadašnji igrač Hajduka, za vodstvo Portugalaca 2:0. Zrinjski je pokušao nešto prema naprijed, no nije mogao do pogotka.

Mogao je zato Joao Mendes, koji je u 88. minuti zabio za 3:0. Portugalci tako u Mostar idu s velikom prednošću. Uzvratna utakmica igra se sljedeći četvrtak, a počet će u 20 sati. Podsjetimo, Zrinjski je prošle sezone igrao u skupini Konferencijske lige. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.