Trener hrvatskih korijena nije čuo za klub koji je preuzeo: Morao sam ga guglati

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

DAMIR ČANADI (54) novi je trener EN Paralimnioua, ciparskog kluba koji se nakon šest kola tamošnjeg prvenstva nalazi na 12. mjestu u konkurenciji 14 klubova. Nogometni stručnjak hrvatskih korijena rođen je u Beču, a ranije u karijeri trenirao je niz klubova poput bečkog Rapida, njemačkog Nürnberga, Šibenika u SuperSport HNL-u i mostarskog Veleža, koji je napustio u kolovozu.

Čanadi je više od dva mjeseca tražio posao, a pronašao ga je na Cipru, gdje ga, čini se, očekuje borba za ostanak u prvoj ligi. "Ovdje mogu raditi u miru", izjavio je Čanadi za Kronen Zeitung, a zatim potvrdio da dosad nije znao za klub EN Paralimniou. "Morao sam ga proguglati", priznao je Čanadi.

"To je mali klub duge tradicije. Uvjeti su super"

"Imamo najmlađu momčad u ligi, što mi se svidjelo. To je mali klub duge tradicije. Uvjeti su super", dodao je Čanadi, koji je u Grčkoj vodio Atromitos, pa je poznat i u ciparskim krugovima. "Dobro su me upoznali i stvarno su me željeli", izjavio je Čanadi.

"Liga je u usponu, jako je uzbudljiva. Mnogi klubovi imaju ruske investitore, financijski ih ne možemo pratiti", nastavio je Čanadi, koji će debi u novom klubu imati za vikend protiv Omonije.

Kakav je klub EN Paralimniou?

Enosis Neon Paralimnou puni je naziv kluba koji je Čanadi preuzeo, a prošle sezone, nakon prve faze, bio je vodeći klub druge ciparske lige. Uslijedila je tzv. liga za prvaka, u kojoj je Paralimnou na kraju zauzeo treće mjesto s 54 boda iza druge PAC Omonije s 58 bodova i prve Omonije Aradippou sa 61 bodom. Sva tri kluba tako su promovirana u najviši rang.

Paralimnou je osnovan u travnju 1944. nakon spajanja dvaju klubova iz istoimenog grada. Prema podacima Transfermarkta, najvrjedniji igrač je austrijski veznjak Marco Krainz (27), čija je vrijednost procijenjena na 350 tisuća eura. Cijela momčad, prema istoj stranici, vrijedi 3.85 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.