Trener Wolfsburga otkrio kad se vraća Lovro Majer. Nijemci: Šok

Foto: Profimedia

LOVRO MAJER (26) ozlijedio se krajem kolovoza na utakmici Kiel - Wolfsburg (0:2) u drugome kolu Bundeslige. Magnus Knudsen klizećim startom s leđa je srušio hrvatskog veznjaka, koji je odmah u bolovima izašao iz igre. Pokazalo se da je došlo do ozljede gležnja, zbog koje je propustio naredne četiri utakmice Wolfsburga, kao i susrete hrvatske reprezentacije protiv Škotske (2:1) i Poljske (3:3) u Ligi nacija.

Iako se očekivalo da će se Majer nakon reprezentativne pauze priključiti treninzima, trener Wolfsburga Ralph Hasenhüttl u srijedu je za njemačke medije rekao: "Lovro i dalje ima problema s gležnjem. Potrajat će to još neko vrijeme, sigurno još tjedan ili dva."

Wolfsburger Allgemeine Zeitung novost o Majeru opisao je riječju "šok". Dulji oporavak znači da će sigurno propustiti utakmicu s Werderom (20. listopada), a upitan je i za St. Pauli (26. listopada).

S obzirom na to da bi se tek za tjedan ili dva mogao priključiti klupskim treninzima, upitno je i u kakvom bi stanju mogao biti za posljednje dvije utakmice hrvatske reprezentacije u Ligi nacija. Momčad izbornika Zlatka Dalića 15. studenog gostovat će u Škotskoj, dok će tri dana kasnije u Splitu dočekati Portugal.

Majer je sjajno ušao u sezonu

Majer je sezonu otvorio dvama pogocima u porazu od Bayerna (2:3) u prvom kolu Bundeslige. Uz susret s Bavarcima i spomenuti ogled s Kielom, prije ozljede odradio je 90 minuta protiv njemačkog petoligaša TuS Koblenza (0:1) u prvom kolu tamošnjeg kupa.

Ranije u karijeri igrao je za Lokomotivu i Dinamo, iz kojeg je 2021. u transferu vrijednom 12 milijuna eura otišao u Rennes. U Francuskoj se zadržao dvije godine, tijekom kojih je upisao 79 nastupa, devet pogodaka i 16 asistencija.

U ljeto 2023. potpisao je za Wolfsburg, koji je za njega platio 25 milijuna eura. Isprva mu je trener bio Niko Kovač, no bivši hrvatski izbornik smijenjen je u ožujku ove godine. Naslijedio ga je Hasenhüttl, pod kojim se momčad nalazi na 12. mjestu njemačkog prvenstva.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.