Pulisic prije vremena napustio reprezentaciju: Legenda ga prozvala

Foto: EPA

NOGOMETNA reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država odigrala je dvije utakmice u ovoj reprezentativnoj stanci. Pobijedila je Panamu 2:0, a istim je rezultatom izgubila od Meksika na gostovanju. U toj drugoj utakmici Amerikanci su bili bez svog najboljeg igrača Christiana Pulisica.

Ofenzivac hrvatskog porijekla vratio se u svoj klub Milan kako se ne bi previše umorio igrajući za reprezentaciju. Bile su ovo prve dvije utakmice na klupi SAD-a za novog izbornika Mauricija Pochettina, a navijači SAD-a puni su kritika za Argentinca nakon poraza od južnih susjeda, koji ih posebno boli.

Pulisicev izostanak komentirao je nekadašnji američki reprezentativni golman Tim Howard

"Christian je vođa ove grupe i nitko ne kaže da se on ne mora brinuti o svom tijelu. Ali čak i ako ne igra, trebao bi biti tamo s ekipom i postaviti primjer za sve. Ja sam bio tamo i kad sam bio ozlijeđen. Ako treba, pomagao bih skupiti prljave dresove s poda. To su male geste koje nose poruke - ako nešto tražiš od nekoga, moraš to moći sam napraviti.

To čini pravog vođu, a ne napuštanje kampa reprezentacije. Navijači su s pravom ljutiti. Svatko tko igra za reprezentaciju zna kakva je to borba između igranja u klubu i za svoju državu. Ovo je problem s kojim se svaki velik igrač i velika momčad mora boriti. Pochettino i američki savez moraju pokazati mišiće Milanu i dati do znanja da se ovo neće više događati", napisao je Howard za Daily Mail.

Amerikanac sjajno igra za Milan

Pulisic je jedan od najboljih igrača koji su igrali za američku reprezentaciju. Sa svojih 26 godina skupio je već 74 nastupa za reprezentaciju i 31 pogodak. Prošlog ljeta ga je Chelsea prodao u Milan za 20 milijuna eura. Odlično se snašao u Italiji. U devet utakmica zabio je šest golova te dvaput asistirao. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.