Umro je Al Attles, jedan od najvažnijih ljudi u povijesti Golden State Warriorsa

Foto: Profimedia

ČLAN košarkaške Kuće slavnih i legenda Golden State Warriorsa Al Attles preminuo je u utorak u 87. godini, objavili su Warriorsi u srijedu. Attles, koji je ušao u Kuću slavnih 2019. godine, bio je igrač, trener i generalni direktor Warriorsa više od dva desetljeća.

"Alvin iza sebe ostavlja duboku ostavštinu unutar košarkaške igre i zajednice Bay Area, ali posebno kao obiteljski čovjek i humanitarac", objavili su Warriorsi. "Tugujemo zajedno s njegovom suprugom Wilhelminom, sinom Alvinom i svima koji su ga poznavali i voljeli."

Igrao je u jednoj od najluđih utakmica ikad

Attlesa su Philadelphia Warriorsi izabrali u petoj rundi drafta 1960. godine. Nastupio je u 711 utakmica u najjačoj ligi svijeta i prosječno je postizao 8.9 poena, 3.5 asistencija i 3.5 skokova. Kada je 2. ožujka 1962. legendarni Wilt Chamberlain zabio 100 poena u utakmici između Warriorsa i New York Knicksa, Attles je ubacio 11 poena.

Nakon kraja igračke karijere odmah je prešao u trenerske vode i postao jedan od prvih crnih trenera u povijesti NBA lige. Trenirao je Warriorse od 1970. do 1983. i vodio je momčad do naslova NBA prvaka 1975. s četiri utakmice nad Washington Bulletsima.

Attles je kasnije radio kao generalni menadžer Warriorsa tri sezone i imao je uloge potpredsjednika i konzultanta u glavnom uredu. Franšiza je povukla njegov dres s brojem 16. Uz uvrštenje u Naismithovu Memorijalnu kuću slavnih 2019., dobio je nagradu John R. Bunn za životno djelo 2014. Kuće slavnih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.