Video - Kaka na Santiago Bernabeu: Neće biti rivalstva između mene i Ronalda

"DOBRODOŠAO u svoj novi dom, Santigao Bernabeu. Kaka. čestitamo na osvajanju Kupa konfederacija, prvom trofeju kojeg si osvojio kao igrač Real Madrida", najavio je predsjednik Reala Florentino Perez.

Nekoliko desetaka tisuća ljudi na stadionu Reala oduševljeno je čekalo de se pojavi brazilski čarobnjak. Za sve one koji su zaboravili na velikim ekranima su se vrtjeli njegovi potezi na terenima.

Potom se sretnicima na Bernabeuu obratio i sam igrač. Pred mnogim klupskim legendama među kojima su se isticali Raul, Zinedine Zidane, Juanito i Alfredo di Stefan, rekao je:

"Hvala predsjedniče, dobro večer svim navijačima Reala. Ovo je nešto posebno. Jako sam sretan što se moja karijera nastavlja na Santiago Bernabeu", rekao je Kaka.

A, onda je Brazilac podigao svoj novi dres sa brojem - osam. Nakon toga je napravio krug oko terena i pozdravio navijače koji su mu oduševljeno pljeskali.

Kaka: Neće biti rivalstva između Ronalda i mene

Nakon što je službeno predstavljen navijačima na Santiago Bernabeuu, Kaka se iz dresa presvukao u odijelo i uputio u klupske prostorije na svoju prvu press-konferenciju koju je održao kao nogometaš Real Madrida.

U "moru" pitanja isticala su se ona o prvim dojmovima u novom okruženju, o razlozima dolaska u Madrid, te se tražio odgovor o suradnji između njega i Cristiana Ronalda, skupljeg, ali ne i omiljenijeg igrača od brazilskog majstora lopte.

"Ovo što sam danas doživio nemjerljivo je, mnogi to nikada neće doživjeti", kazao je oduševljeni i nasmijani Kaka, te krenuo u obrazlaganje kako i zašto je San Siro i Milan zamijenio španjolskom prijestolnicom i Real Madridom:

"Kada je svjetska kriza počela vladati svijetom i Milan je otvorio vrata odlaska. Bilo je to u siječnju, a kada je sezona završila rečeno mi je da postoje ponude i da moraju ponovno početi pregovarati. Tada sam im rekao da, ako moram otići, onda želim u Real Madrid."

Dolasku su pogodovala i imena možebitnih pojačanja, iako će Brazilac ustvrditi da nije baratao imenima onih koji dolaze u “kraljevski klub”.

"Kada me je Florentino (Perez, predsjednik kluba, op.a.) kontaktirao nije precizirao o kome je riječ, već mi je kazivao o velikom projektu, što je na mene ostavilo velik utisak. Sve što je prije radio uvjerilo me je da je to pravi potez. Rekao mi je i da radi na dovođenju Cristiana Ronalda, što mi je bilo drago. Riječ je o nogometašu iz velikog kluba koji je posljednjih godina dominirao njime."

Upitan osjeća li pritisak dolaska ovdje, Kaka je smireno odgovorio:"Osjećam odgovornost, ali ne na negativan način, već me to motivira. Shvaćam da sam važno pojačanje za klub i jasno mi je da sam karijeru gradio u velikim klubovima, ali znam i da sam došao u klub gdje ću to moći i nastaviti."

Mnoge je zanimalo hoće li Kaka i Cristiano Ronaldo moći zajedno igrati. Nogometaši oko kojih su se lomila koplja koji je od njih bolji sada će udružiti snage u nastojanjima da okončaju dominaciju Barcelone u Španjolskoj, ali i Europi.

"Osjećam se privilegiranim što ću igrati s njime. On je sjajan nogometaš, ali ne radi se samo o njemu, tu su mnogi velikani, poput Raula ili Casillasa. Meni je drago što ću igrati i s njima, kao i novopridošlim pojačanjima. Hoće li mi Ronaldo biti rival? Takvo što ne postoji, ne priznajem to. Ja nisam takva osoba niti na travnjaku, niti izvan njega. On će biti moj suigrač, kompatibilni smo i možemo igrati zajedno. Obojica smo pobjednici, imamo jednake ambicije, pa mislim da će nas putevi voditi i ka zajedničkim ciljevima", rekao je Kaka.

"Nije na meni da sudim vrijedim li 65 milijuna eura"

Press-konferencija koju je Kaka održao u Real Madridu nakon službenoga predstavljanja trajala je dobrih 20-ak minuta, a ovo su još neka od pitanja postavljenih Brazilcu, te njegovi odgovori.

Kada možemo očekivati vaš prvi pogodak?

"Oh, vidjet ćete prvi gol, ne brinem se oko toga."

Jeste li razgovarali s trenerom Manuelom Pellegrinijem?

"Još uvijek nisam razgovarao s njime, no s nestrpljenjem iščekujem taj trenutak"

Što vam je rekao Alfredo di Stefano?

"Mnogo toga, jednoa od zanimljivijih stvari mi je bila o usporedbi Santiago Bernabeua s Maracanom."

O budućnosti:

"Prvo bih želio reći da se stvari neprestano razvijaju i mijenjaju iz godine u godinu još od kada sam došao u Europu. Sada imam šest godina ugovora ovdje i mnogo će toga ovisiti o tome kako će se stvari razvijati. Tko zna? Možda ga produljim, a možda i otiđem. Tko može reći što će se dogoditi?"

Poznato je da je Kaku u Chelsea zvao Carlo Ancelotti, njegov bivši trener u Milanu, a sada menadžer londonskoga Premierligaša.

"Bio sam iskren prema njemu, zahvalio mu se na vremenu provedenom zajedno i svemu što mi je dopustio da osvojim, no donio sam odluku i u zahvalio mu se."

Moguće je da će se Real Madrid ovoga ljeta dodatno ojačati dolascima Xabija Alonsa, Francka Riberyja i Davida Ville.

"Kao što sam već rekao. Predsjednik kluba mi nije govorio o imenima igrača koja dolaze već o projektu kojeg stvara. Sve koje ste spomenuli igrači su vrijedni divljenja i sigurno bi se uklopili u Real Madrid."

Jedan je predstavnik sedme sile upitao Kaku misli li on da uistinu vrijedi 65 milijuna eura koliko je klub platio da ga dovede.

"Nije na meni da sudim o tržišnoj vrijednosti. Toliko je Real platio i to je to", zaključila je Realova "osmica".

M.Pa.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.