Yamal: Hrvatska ima jaku momčad, bit će je teško pobijediti

LAMINE YAMAL, još uvijek 16-godišnjak koji za Barcelonu igra na poziciji desnog krila, jedan je od igrača koje je španjolski izbornik Luis de la Fuente uvrstio na popis za Europsko prvenstvo. Utakmica između Hrvatske i Španjolske igra se u subotu u sklopu 1. kola skupine B, i moglo bi se dogoditi da Yamal bude dio tog spektakla.

Sa španjolskom reprezentacijom priprema se za taj susret i ispite koje Španjolcima u grupnoj fazi donose još i Italija i Albanija. S obzirom na dob, ne čudi što se Yamal priprema i za školske ispite, što je i priznao u razgovoru za As.

"Da, da. Rješavam zadaće online i moram ih slati učiteljima", rekao je te dodao da se nada da ga neće izbaciti iz škole.

Naviknut na pritisak

Yamal je u prošloj sezoni odigrao ukupno 50 utakmica za Barcelonu. Postigao je sedam golova i asistirao za njih 10. Uz takvo iskustvo, priznaje da ne osjeća pritisak i da se nada da će na Euru uživati.

"Igram za Barcelonu i naviknut sam na pritisak. Mladost me samo motivira da dajem sve od sebe", rekao je tinejdžer koji je zabijao u kvalifikacijama za Euro, ali i bio dvostruki asistent u prijateljskoj utakmici Španjolske i Brazila (3:3). Potom je najavio utakmicu s Hrvatskom. Na pitanje je li to najvažnija utakmica njegove dosadašnje karijere, odgovorio je:

"Svaka je utakmica na Europskom prvenstvu jako važna. Ali da, Hrvatska će biti najvažnija. Hrvatska ima jaku momčad, jaka je na velikim natjecanjima i bit će je teško pobijediti. Ima puno iskustva i svjesni smo da nas čeka jedna od najtežih utakmica."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.