Zubac uoči kvalifikacija za OI: Sam sebe sam iznenadio

Foto: Igor Soban/PIXSELL

HRVATSKI košarkaši su u nedjelju pobijedili Poljsku 82:68 u prvoj utakmici pripremnog turnira, koji je započeo u nedjelju u opatijskoj Sportskoj dvorani Marino Cvetković. Ivica Zubac je s 19 koševa i 10 skokova bio najučinkovitiji igrač hrvatske reprezentacije, Mario Hezonja imao je 15 koševa, a Dario Šarić 10. 

U ponedjeljak će u Opatiji igrati Poljska i Brazil s Aleksandrom Petrovićem u izborničkoj ulozi, dok će zadnju utakmicu, u srijedu, odigrati hrvatski i brazilski košarkaši. Sve utakmice započinju u 18.30 sati. Podsjetimo, Hrvatsku u srpnju očekuje kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre na kojem će još sudjelovati reprezentacije Slovenije, Novog Zelanda, Grčke, Dominikanske Republike i Egipta. Samo najbolja reprezentacija izborit će plasman u Pariz.

"Sam sebe sam iznenadio"

Veliki adut u pokušaju Hrvatske da izbori nastup u Parizu bit će centar LA Clippersa Ivica Zubac, čiji odličan nastup protiv Poljaka ulijeva povjerenje navijačima. Zubac nije igrao dva mjeseca, ali je bio zadovoljan svojim nastupom: 

"Bilo je u Istanbulu jako dobro. Baza je ostala ista, igramo na sličan način kao i onda, prenijeli smo osnove naše igre i za ovu kampanju, što je dobro, jer ne moramo sve raditi ispočetka i učiti nove svari. Većina je tu istih igrača, pa tako samo nadograđujemo onu igru od lani.

Sam sebe sam iznenadio, kao da iza mene nije duga pauza od igranja. Trkački i kondicijski sam bio sasvim OK. Doduše, znao sam se uhvatiti u nekim dijelovima da hodam, da ne idem sto posto, ali dovoljno je vremena do prve utakmice da se i ti periodi izbrišu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.