David Cronenberg otkrio s kojom mu je glumicom bilo najljepše raditi

Foto: EPA

Poznati kanadski redatelj David Cronenberg radio je s mnogim poznatim zvijezdama, uključujući Jeffa Goldbluma, Vigga Mortensena i Christophera Walkena. No, jednu je glumicu posebno istaknuo kao jednu od najboljih s kojima je ikada radio.

Cronenberg je u intervjuu za Film Comment 2011. godine, nakon izlaska filma Opasna metoda, izrazio svoje divljenje prema Keiri Knightley u izvedbi Sabine Spielrein, pacijentice Carla Junga. Iako je njezina interpretacija izazvala kontroverze, Cronenberg je kritike nazvao "pogrešnima", objasnivši kako su on i Keira željeli prikazati ublaženu verziju histerije te dodavši: "Da smo to prikazali potpuno točno, bilo bi nepodnošljivo za gledati."

U prvih nekoliko dana snimanja Knightley je iznenadila cijeli tim svojom pripremljenošću.

"Bila je fantastična. Trebalo joj je vrlo malo ponavljanja scena. Svi smo bili zadivljeni. Bila je nevjerojatno dobro pripremljena, imala je bilješke i slušala glazbu tog vremena prije nego što bi izvela scenu", rekao je redatelj.

Cronenberg je dodatno pohvalio njezinu osobnost na setu, napominjući: "I još k tome, bila je pravo zadovoljstvo na setu. Nije to bilo metodsko glumljenje u smislu: 'Ne razgovaraj sa mnom, u liku sam.' Ona bi se smijala i uživala s ostalima. Ona je među najboljima s kojima sam ikada radio."

Knightley je sama priznala da je njezina izvedba Sabine bila izazovna, ali i smislena. Rekla je: "Željela sam da bude šokantno jer je ono što se događalo Sabini bilo šokantno. Željela sam to što više odraziti izvana."

Njezina posvećenost ulozi pokazala je zašto je Cronenberg toliko cijeni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.