Johnny Depp tvrdi da bi jedan film mogao gledati svaki dan

Foto: EPA/Screenshot: YouTube

Promocijske turneje za filmove ponekad mogu biti iscrpljujuće za glumce, s ponavljajućim pitanjima novinara. Međutim, povremeno se dogodi da novinar postavi zaista jedinstveno pitanje. Tako je Johnny Depp jednom dobio zanimljivo pitanje: koji bi film mogao gledati svaki dan, pa čak i na "zadnji dan svog života"? Imao je spreman odgovor.

U 2009. godini, dok je promovirao ulogu Johna Dillingera u filmu Gangsteri, Depp je za Entertainment Weekly otkrio svoje omiljene filmove. Prvi na listi bio je Pod udarom zakona, film Jima Jarmuscha iz 1986. godine. Depp ga je opisao kao "slatku, smiješnu, egzistencijalističku kriminalnu komediju kakvu samo Jim Jarmusch može smisliti". Također je istaknuo koliko voli glazbu Toma Waitsa, koji glumi u filmu, rekavši: "Vrag nema najbolje melodije. Tom Waits ih ima", prenosi Far Out Magazine.

Drugi filmovi na njegovoj listi uključivali su klasik Imati i nemati s Humphreyjem Bogartom i Lauren Bacall te dva filma Emira Kusturice, Dom za vješanje i Podzemlje.

"Emir je genij. Ovo je vizualna poezija s velikom dozom magije", rekao je glumac o Kusturici.

No, njegov najdraži film - onaj koji bi mogao gledati svaki dan - bila je britanska komedija Withnail i ja. "Nijedan film u povijesti nije toliko citiran niti ima toliku kultnu sljedbu. To je vjerojatno najsmješniji film koji sam ikada pogledao", podijelio je Depp.

 

Glumac toliko cijeni ovaj film da je uvjerio redatelja Brucea Robinsona da se vrati iz mirovine i režira njegov film Portorikanske noći: dnevnik opijanja iz 2009. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.