Stiže nova adaptacija djela Stephena Kinga. Režirat će je horor-majstor Mike Flanagan

Foto: EPA/Screenshot: Youtube

ČINI se da stiže još jedna adaptacija romana Stephena Kinga. Riječ je o televizijskoj adaptaciji Kingovog romana Carrie, koju će za Amazon MGM režirati poznati redatelj horor-filmova Mike Flanagan, doznaje Variety.

Mike Flanagan dosad je radio na seriji Prokletstvo kuće Hill, a tu su i Doktor Sleep, Ponoćna misa, Hush, Ouija i brojni drugi horor-projekti. Flanagan će također biti scenarist i izvršni producent potencijalne serije, a Trevor Macy imat će ulogu izvršnog producenta. Zasad nije poznato hoće li Stephen King na neki način sudjelovati u ovoj televizijskoj adaptaciji.

Kako izvještava Variety, serija je opisana kao "hrabra i suvremena reinterpretacija priče o neprilagođenoj srednjoškolki Carrie White, koja je cijeli život provela u izolaciji s dominantnom majkom. Nakon iznenadne i prerane smrti oca, Carrie se suočava s nepoznatim okruženjem javne srednje škole, skandalom oko zlostavljanja koji razara njezinu zajednicu te otkrivanjem misterioznih telekinetičkih moći". 

Carrie je bio prvi roman Stephena Kinga

Roman Carrie izvorno je objavljen 1974. godine te predstavlja prvi roman svjetski poznatog pisca horora i trilera. Knjiga je postala bestseler, a svoju prvu filmsku adaptaciju dobila je 1976. godine, sa Sissy Spacek u ulozi Carrie. Redatelj filma bio je Brian DePalma, a film je zaradio više od 30 milijuna dolara uz prijavljeni budžet manji od dva milijuna dolara. Smatra se jednim od najboljih horor filmova svih vremena, izvještava Variety.

Nastavak pod nazivom The Rage: Carrie 2 objavljen je 1999. godine, ali u njemu se nije pojavio nitko od originalne postave. Potom su uslijedili remakeovi 2002. i 2013. godine. U posljednjoj verziji glavnu je ulogu imala američka glumica Chloë Grace Moretz, a film je dobio prosječne ocjene. Na Rotten Tomatoesu kritičari su ga ocijenili s 50 posto, dok mu je publika dala 44 posto.

Zasad nije poznato kada počinje snimanje nove televizijske serije, kao ni kada će biti dostupna za gledanje na Prime Videu.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.