Kako otvoriti konzervu bez otvarača? Uz pomoć jednog uobičajenog kuhinjskog predmeta

Foto: TikTok/Screenshot

ZA KONZERVIRANIM namirnicama nerijetko posežemo - bilo da je riječ o grahu, kukuruzu, tunjevini, rajčicama ili nekoj drugoj namirnici koja je često zapakirana u konzervu. 

Iako se neke konzerve vrlo lako otvaraju, kod drugih otvaranje ide nešto teže ako pri ruci nemate otvarač za konzerve, no sada smo pronašli trik uz pomoć kojega ćete konzervu otvoriti bez problema čak i ako nemate otvarač.

Treba vam samo žlica

Na TikToku smo pronašli ovaj super trik, a video je podijelio chef Anatolij Dobrovolski nakon što je i sam naišao na jedan takav video i morao isprobati ovaj trik kako bi se uvjerio funkcionira li zapravo.

Podsjetimo, na Instagram profilu ovog chefa pronašli smo i super savjet kako izvaditi pluteni čep kada zapne u boci vina, a sada i ovaj trik koji će nam definitivno koristiti kada pri ruci ne budemo imali otvarač za konzerve.

@hchefd How to open the can with a spoon. #food #cheflife #foodie #lifehack #lifehacks #spoon ♬ original sound - AVD

Konzervu jednom rukom čvrsto primite kako vam ne bi iskliznula, a drugom rukom uzmite žlicu i pritisnite ju s gornje strane. Žlicom zatim snažno udarajte uz rub konzerve ili povlačite lijevo-desno, sve dok ne napravite rupu. Kada napravite rupu, žlicu ugurajte u konzervu i povlačite ju u krug, sve dok ne napravite "poklopac" koji onda možete bez problema otvoriti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.