Direktor Backo mini expressa u Zagrebu objavio tužnu vijest: To je teška odluka

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Na Facebook stranici muzeja vlakića Backo mini express koji se nalazi u Zagrebu objavljena je tužna vijest. Naime, vlasnik muzeja Antun Urbić Backo oglasio se i obavijestio ljude da ne može nastaviti rad na svojoj maketi, koja je peta najveća maketa u Europi.

"Nažalost došao je i taj dan kad sam morao donijeti vrlo tešku i za mene posebno žalosnu odluku da više ne mogu nastaviti rad na svojoj maketi. Vrijeme neminovno prolazi, za mene prebrzo, i zbog bolesti ali i godina više ne mogu voditi taj projekt na način kako sam to do sada radio i kako bih želio i u budućnosti", započeo je Antun objavu. 

"To je teška odluka"

"Ne moram vam reći koliko je to za mene teška odluka jer je ova maketa, kao i cijeli projekt Muzeja vlakića Backo Mini Express, moje djelo od samih početaka, od ideje, planova, nacrta, financiranja do realizacije", napisao je i dodao da su u realizaciji sudjelovali i njegovi vrlo važni suradnici. 

Nažalost došao je i taj dan kad sam morao donijeti vrlo tešku i za mene posebno žalosnu odluku da više ne mogu nastaviti...

Objavljuje BACKO MINI ExpressPonedjeljak, 21. listopada 2024.

"Nadam se da neću biti prisiljen ugasiti taj projekt, koji je, ne samo moje 'životno djelo', već i vrlo značajna turistička atrakcija grada Zagreba i mjesto koje s velikim veseljem posjećuju tisuće Zagrepčana i njihovih gostiju", dodao je. 

Na kraju je pozvao sve koji imaju dovoljno volje, želje, znanja, entuzijazma i financijskih sredstava da preuzmu taj projekt. 

Otvorio je muzej 2015. godine

Podsjećamo, Antun Urbić otvorio je muzej 2015. godine. Zaljubio se u vlakove prije 60 godina kad mu je otac poklonio prvi model. 

"Bila je to jedina igračka koja se sama kretala", rekao je on prije četiri godine za APF. Svoju je maketu počeo graditi na tavanu svog zagrebačkog doma, prije nego što ju je preselio u veći prostor i pozvao prijatelje da mu pomognu. "Počelo je kao hobi", otkrio je. Nakon četiri godine rada, rezultat svoga hobija izložio je javnosti u Muzeju u Gundulićevoj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.