Netflixov horor temeljen na istinitoj priči šokira gledatelje: "Najstrašnije ikad"

Foto: Netflix

Netflixov horor Incantation, koji se na platformi počeo prikazivati 2022. godine, gledatelji nazivaju "jednim od najstrašnijih filmova" koje su ikad pogledali. 

OPREZ! Tekst može sadržavati spojlere!

Iako su prošle dvije godine od objavljivanja filma, ljudi i dalje na društvenim mrežama raspravljaju o njemu. Mnogi ga smatraju prigodnim za ovo doba godine, kad se približava Noć vještica. Incantation je tajvanski horor film s najvećom zaradom svih vremena u toj zemlji. Imao je proračun od milijun dolara, a zaradio je gotovo šest puta više nakon objavljivanja, piše Metro. 

 

Sinopsis filma glasi: "Prije šest godina, Li Ronan je prokleta nakon što je prekršila vjerski tabu. Sada, ona mora zaštititi svoju kćer od posljedica svojih djela." Iako opis ne zvuči toliko strašno, gledatelji kažu da je ovo najstrašniji horor koji su pogledali.

"Pozivam sve ljubitelje horor filmova da pogledaju Incantation (2022.) na Netflixu. Najstrašniji horor koji sam gledao u zadnjih nekoliko godina", napisao je jedan gledatelj na X-u. "Jako dobar film", nadovezao se drugi.

Neki su pisali da je film inspiriran istinitim događajem, opisujući ga sablasnim i zastrašujućim. "Jako dobra gluma, super odrađen film", još je jedan od komentara.

O čemu je riječ?

Tajvanska horor priča ispričana je kroz princip "pronađene snimke", poput slavnog Blair Witch Projecta, a usredotočuje se na majku Li Ronan, koja probudi kletvu nakon što je uznemirila jezivo svetište. Ubrzo nakon toga počinje pakao, a Li očajnički pokušava zaštititi svoju kćer od opakog prokletstva.

Dok su neki hvalili film, drugima je bio težak za gledanje. Otkako je objavljen, mnoštvo je gledatelja kazalo da je film toliko zastrašujući da su "povjerovali da će umrijeti" i tvrdili da im je gledanje filma "najgora pogreška u životu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.