Ovi trendovi uređenja kuhinje najčešće izazivaju žaljenje vlasnika

Foto: Shutterstock/iverpan.hr/fero-term.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TRENDOVI u uređenju interijera neprekidno se mijenjaju, odražavajući promjene u stilovima života, tehnološkim inovacijama i kulturnim utjecajima. Iako mogu biti privlačni, slijepo praćenje trenutno popularnih trendova može dovesti do toga da brzo izgube svoju početnu privlačnost ili postanu nepraktični.

>> Arhitektica otkriva pet grešaka koje treba izbjeći prilikom dizajniranja kuhinje

Pogrešna kuhinjska radna ploča

Magazin Apartment Therapy razgovarao je s pet izvođača radova. Oni su im otkrili da mnogi vlasnici nekretnina žale zbog slijeđenja određenih trendova pri preuređivanju kuhinja. Najčešći razlog za žaljenje među vlasnicima bila je ugradnja betonskih radnih ploča u kuhinje.

Richard Ala, suosnivač tvrtke Six Brothers Contractors iz New Jerseya, redovito se susreće s ovom greškom. "Betonske radne ploče bile su vrlo popularne prije nekoliko godina i mogu izgledati odlično u odgovarajućoj kuhinji", rekao je. Međutim, s vremenom je primijetio da mnogi vlasnici izražavaju žaljenje zbog tog izbora.

"Možda biste pomislili da su betonske radne ploče jednostavne za održavanje i izdržljive, s obzirom na to da su napravljene od betona", objasnio je Ala. "No, one zahtijevaju puno pažnje i lako se mogu oštetiti ako se ne održavaju pravilno."

Ala ističe da je glavni problem poroznost betona. "Ako se zaštitni sloj ošteti zbog topline ili neodgovarajućeg održavanja, prolivene tekućine koje se ne očiste odmah mogu trajno zamrljati beton", pojašnjava on. Dodao je da je vidio mnoge loše primjere te stoga razumije zašto vlasnici izražavaju žaljenje.

Što odabrati umjesto toga?

Ako vam se sviđa izgled betona, ili bilo kojeg drugog materijala koji nije jednostavan za održavanje zbog svoje poroznosti, bolje je odabrati kvalitetne imitacije. 

Radna ploča Beton Art Opal gray 44374 DP, Iverpan, od 35.75 €/m

Pogrešan pod

Drugi trend koji su vlasnici domova često slijedili pri preuređenju, a kasnije zažalili, jest odabir neodgovarajućeg poda.

"Podovi s uzorcima bili su izuzetno popularni neko vrijeme, ali zapravo su vrlo ograničavajući jer dominiraju izgledom kuhinje", objašnjava Matthew Consolo, vlasnik tvrtki Air Force Roofing i Dreamscape Construction iz Floride.

"Često mijenjamo te podove jer su vlasnicima dosadili ili osjećaju da su ograničeni u odabiru dekoracija. Bez obzira na ljepotu takvog poda, teško je uskladiti druge uzorke ili odabrati drugačiju paletu boja za prostor." 

Consolo dodaje da vlasnici često zamjenjuju takve podove neutralnijim i tradicionalnijim opcijama koje ne ograničavaju buduće izbore u uređenju i koje ostaju u trendu duže vrijeme.

Što odabrati umjesto toga?

Neutralne i tradicionalne opcije podova su bezvremenski izbor. One ne samo da pružaju estetsku fleksibilnost već i funkcionalnost koja se lako prilagođava različitim stilovima i trendovima.

May Ceramics Eternal Pearl, retificirana, mat, Fero-Term, 37.90 € /m2

Slijediti trendove ili?

Preuređenje, odnosno ugradnja kuhinje, često je skup pothvat, stoga je važno odabrati opcije koje odražavaju stil osoba koje žive ili će živjeti u tom domu. Pri izboru trendovskih opcija, važno je biti svjestan da one mogu brzo dosaditi ili ograničiti buduće mogućnosti uređenja.

Uređenju doma treba pristupiti cjelovito, razmišljajući o prostoru kao o jednoj koherentnoj cjelini, umjesto da se prostorije uređuju pojedinačno. Tako svaki dio doma skladno će se uklapati u cjelokupni dizajn, što doprinosi estetici i funkcionalnosti prostora.

Ako vam se neki trend posebno sviđa, slobodno ga prigrlite, ali pažljivo promislite kako ga integrirati u cijeli dom. Tako ćete osigurati da vaš prostor ne samo da izgleda atraktivno, već i da ostane praktičan i ugodan za život dugoročno.

Također, uvijek se može igrati na sigurno i birati bezvremenske opcije poput neutralnih boja i materijala, koje se lako prilagođavaju različitim stilovima i trendovima. Tako možete dodavati trendovske detalje po želji i mijenjati ih s vremenom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.