Barca potrganog wonderkida zaštitila klauzulom od pola milijarde eura

Foto: Profimedia

MARC BERNAL (17), otkriće Hansija Flicka, novog trenera Barcelone, prije mjesec dana izgubljen je do kraja sezone. Mladi defenzivni veznjak je ovog ljeta priključen seniorskoj momčadi i bio je starter na sve tri prve prvenstvene utakmice. Barcelona ih je sve dobila, ali je u posljednjoj, krajem kolovoza kod Rayo Vallecana (2:1), do kraja sezone izgubila Bernala.

Hansi je izmislio klinca, koji mu je odmah postao nezamjenjiv

Grafika: Sofascore

On je na kraju utakmice potrgao prednje križne ligamente lijevog koljena. Slijedi mu oko devet mjeseci prisilne pauze i najranije bi se mogao vratiti na teren krajem sezone. To je šokiralo sve u Barceloni te im potpuno pokvarilo to što su kod Raya slavili nakon šest godina i tom pobjedom ostali savršeni i usamljeni na vrhu La Lige.

U sudačkoj nadoknadi Bernal se sudario sa suparnikom te je teren napustio šepajući, a odmah nakon utakmice Flick je tijekom davanja izjava izgledao kao da je izgubio, a ne pobijedio, dok je govorio: "Dobili smo utakmicu, ali nitko u svlačionici nije sretan. Ozljeda Bernala ne izgleda dobro."

Barcelona blindirala velikog talenta s pola milijarde eura

Ubrzo nakon teške ozljede, Barcelona je Bernalu dala utjehu. Kako javlja Fabrizio Romano, s tinejdžerom je potpisala novi i po njega povoljniji ugovor do 2029. "Barca jamči Bernalu da će mu bonuse iz ove sezone platiti kao dio buduće fiksne plaće", dodaje Romano. No i Barcelona se zaštitila. U ugovoru igrača čiju vrijednost Transfermarkt procjenjuje na jedan milijun eura je otkupna klauzula od čak 500 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.