Bio je najbolji igrač SP-a u nogometu. Sad će profesionalno zaigrati tenis

Foto: EPA

URUGVAJSKA legenda Diego Forlan (45) zadnju profesionalnu nogometnu utakmicu odigrala je prije više od šest godina, ali i dalje se aktivno bavi sportom. Forlan se vratio tenisu, sportu kojim se bavio paralelno s nogometom sve do 16. godine. Od srpnja prošle godine Forlan se natječe na ITF Masters touru, na kojem se natječu igrači stariji od 30 godine.

Zaigrat će na profesionalnom turniru

Pažnju javnosti Forlan je privukao ovog lipnja, kada je došao do četvrtfinala turnira u Limi za igrače od 45 ili više godina. Ipak, u studenom će otići korak dalje. Nastupit će na profesionalnom Challenger turniru u Montevideu, glavnom gradu Urugvaja. Forlan će zaigrati u konkurenciji parova s Argentincem Federicom Corijom (32), trenutno 101. igračem svijeta u singlu i 407. u parovima.

Organizatori turnira naveli su zanimljivost da Forlan reket drži lijevom rukom, iako je kao nogometaš bio poznat po sjajnom udarcu desnom nogom. Službenu objavu kratko je komentirao i Coria, koji je napisao: "Par godine!"

U nogometu je bio poznat po desnici, a tenis igra lijevom rukom

U bogatoj nogometnoj karijeri Forlan je ostao najpoznatiji po fantastičnim igrama na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoafričkoj Republici. Urugvaj je tada završio na četvrtom mjestu, a Forlan je proglašen najboljim igračem turnira na kojem je zabio pet golova.

Uz 112 nastupa i 36 pogodaka za Urugvaj, Forlan je u karijeri nastupao za velikane kao što su Manchester United, Villarreal, Atletico Madrid i Inter. Najdublji trag ostavio je u Atleticu, gdje je od 2007. do 2011. u 198 utakmica postigao 96 golova te sudjelovao u osvajanju Europa lige i UEFA-inog Superkupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.