Odbio je Dinamo i Hajduk pa otišao iz SHNL-a. Ovo mu je statistika nakon tri mjeseca

Foto: Profimedia

TRANSFER-SAGA oko Marina Šotičeka (20) bila je jedna od najturbulentnijih prošlog ljeta kada su u pitanju hrvatski nogometaši. Dinamo je bio prvi klub koji mu je pristupio te je s Lokomotivom dogovorio odštetu u visini od 1.5 milijuna eura uz moguće bonuse. Ipak, zapelo je na dogovoru između Dinama i Šotičeka.

Dinamo dogovorio odštetu s Lokomotivom, ali Šotiček ga je odbio. Umiješao se i Hajduk

Prema navodima Šotičekovog oca, Dinamo mu je ponudio mjesečnu plaću od 10 tisuća eura, što je shvatio kao "omalovažavanje i ponižavanje". Tvrdio je i da smatra kako "Marin nije smio doći u Dinamo", a maksimirski klub na to sve odgovorio je tako što je najavio da će tužiti Šotičekovog oca.

U cijelu priču umiješao se i Hajduk, koji ga je također htio dovesti, ali najbrži i najkonkretniji bio je Basel. Švicarci su Lokomotivi ponudili tri milijuna eura, a i Šotiček je dobio bolje financijske uvjete od onih koji su mu se nudili u Hrvatskoj, pa se na kraju odlučio za transfer u Basel.

Još uvijek nije zaigrao u prvih 11

U Baselu se, pak, Šotiček još uvijek traži. Nastupio je u devet od deset odigranih kola švicarskog prvenstva, ali u svih devet utakmica je ulazio s klupe. U prosjeku igra nešto više od pola sata po susretu. Prednost nad njim imaju 21-godišnji Benie Traore te legenda švicarskog nogometa Xherdan Shaqiri.

Dosad je mladi krilni napadač postigao jedan pogodak te je pridodao jednu asistenciju, a sve to napravio je na jednoj utakmici, i to još 11. kolovoza u svom trećem nastupu za Basel, kada je odigrao zadnjih 15 minuta u 6:0 pobjedi nad Servetteom.

Grafika: Sofascore

Šotiček tako preko dva mjeseca čeka na novi gol ili asistenciju, a ni njegovom klubu ne ide sjajno, s obzirom na to da je na petom mjestu prvenstvene ljestvice sa 16 bodova, pet manje od vodećeg Züricha.

Dodajmo da je Ivica Olić zvao Šotičeka u U-21 reprezentaciju Hrvatske u rujanskom i listopadskom ciklusu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Nastupio je u tri od četiri odigrane utakmice, od čega je dvaput ulazio s klupe, a upisao je asistenciju u 2:0 pobjedi nad Andorom.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.