Istra ismijala Skominu i njegovo objašnjenje zašto nije suđen penal protiv Dinama

Screenshot: MaxSport, Facebook

NAKON utakmice Istre i Dinama (2:2) u 10. kolu Supersport HNL-a ne prestaju priče o suđenju Darija Bela. Istrijani mu zamjeraju kako je odsudio utakmicu, smatraju da je namjerno gurao Dinamo, a situaciju je za Index komentirao i Saša Bjelanović, sportski direktor kluba.

"Mislim da nema potrebe da dodatno kritiziram Bela, nakon njegovog jučerašnjeg suđenja u Hrvatskoj vlada konsenzus, što je zaista rijetkost. Njega sam uvijek smatrao za jednog od kvalitetnijih sudaca u našoj ligi, ali ovo nije dobro za ičiji sudački ego.

Već na početku utakmice se vidjelo da gubi kontrolu i da greškama pomaže Dinamu. Izgubio je svaki kredibilitet na terenu. Moguće da se Belu aktivirao mehanizam iz nekih donedavnih vremena, iako se današnja uprava Dinama od njih želi distancirati", rekao nam je Bjelanović.

Najspornija je situacija s Ademijem

Istra, dakle, ne zamjera Belu toliko isključenje njihovog igrača i penal za Dinamo koliko to što je, kako tvrde, navlačio za goste u ostalim prilikama. Prije svega što nije kažnjavao njihove grubosti i što nije dosudio penal nakon igranja rukom Arijana Ademija u kaznenom prostoru Dinama.

Tu situaciju je u sudačkoj analizi na MaxSportu komentirao i Damir Skomina, sudački ekspert spomenute televizije. "Ako lopta pogađa igrača Dinama Ademija u ruku koja je tako ispružena, za mene je to kazneni udarac za Istru i nema govora. Ali, ovdje je moj dojam da ga lopta pogađa točno ispod pazuha, ne u ruku. To za mene nije kažnjivo", rekao je Skomina.

Tportal sudačka analiza: Skomina o igranju rukom Ademija

⚽🎥 Tportal.hr sudačka analiza 🗣️ Skomina: Ako lopta pogađa igrača GNK Dinamo Zagreb Ademija u ruku koja je tako ispružena, za mene je to kazneni udarac za NK Istra 1961 i nema govora. Ali, ovdje je moj dojam da ga lopta pogađa točno ispod pazuha, ne u ruku. To za mene nije kažnjivo. Cijela emisija 👉 youtu.be/KcLfKucBCrg?si=Y86erhuO1LrDjBih

Objavljuje MAXSport u Ponedjeljak, 21. listopada 2024.

Tu izjavu Skomine je MaxSport objavio kao videozapis na svojoj službenoj stranici na Facebooku te u objavi označio Dinamo i Istru. Očito je Istrin menadžer društvenih mreža to shvatio kao priliku da pošalje poruku, pa je na tu objavu stavio "haha" reakciju i tako ismijao Skominino objašnjenje.

Podsjetimo, Istra je nedavno na sličan način komentirala i Dalićevu izjavu u kojoj je prozvao Supersport HNL. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.