VIDEO Tribine ispražnjene, ali navijači u Srbiji prekinuli meč. Poslušajte detonacije

Screenshot: Twitter

PARTIZAN je pobijedio kod Novog Pazara 4:3 u 12. kolu Superlige Srbije. Uzbuđenja na terenu zasjenili su događaju na ulicama nedaleko od stadiona. Naime, utakmica se igrala bez gledatelja jer je tako kažnjen Novi Pazar. Nogometni savez Srbije tako odlučuje za mnoge utakmice kada u tom gradu gostuju Crvena zvezda i Partizan.

Zašto Sandžaklije izbacuju s njihovog stadiona kada dolaze Zvezda i Partizan?

Novi Pazar je dio Sandžaka, dijela Srbije s muslimanskom većinom. Te nacionalnosti su i navijači Novog Pazara, pa na utakmicama protiv beogradskih velikana uvijek dolazi do međunacionalnih sukoba s navijačima suparnika. NSS je od 2011. do danas odlučio da Novi Pazar čak 35 utakmica igra bez publike. Odluka da se tako igra i ona današnja izazvala je ogorčenje igrača i navijača Novog Pazara.

U pokušaju proboja kordona kod stadiona gađali policajce topovskim udarima. Tako su prekinuli utakmicu

Potonji su se zato tijekom utakmice na ispražnjenom stadionu odlučili na prosvjednu šetnju ulicama grada, koje su bile pune policije. Pri tome su se sukobili s organima reda, a premda nisu bili na stadionu, navijači Novog Pazara su već u 4. minuti prekinuli utakmicu.

To su napravili tako što su na ulici ispred stadiona u pokušaju da probiju policijski kordon i priđu tribinama, policajce napali gađajući ih topovskim udarima. Kad su odjeknule glasne detonacije, sudac je uzeo loptu i prekinuo meč. Utakmica je nastavljena kada se situacija smirila. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.