Čilić izgubio od Nishikorija u prvom kolu Tokija

Foto: Profimedia

HRVATSKI tenisač Marin Čilić, koji će za dva dana napuniti 36 godina, nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Tokiju. Uspješniji od njega u 1. kolu bio je domaći igrač i Čilićev stari znanac Kei Nishikori sa 6:4, 3:6, 6:3. Bio je ovo 16. međusobni dvoboj Čilića i Nishikorija i 10. pobjeda japanskog igrača, ali najvažniji njihov susret, odigran prije točno 10 godina u finalu US Opena u New Yorku, ipak je dobio Čilić.

Za osvajanje prvog seta Nishikoriju je dovoljan bio jedan break koji je ostvario pri rezultatu 4:4. Prethodno je prvi do prilike za oduzimanje servisa suparniku bio Čilić, i to kod vodstva od 2:1, ali tada je Nishikori odigrao odlično i otklonio opasnost. Imao je i Nishikori kod 3:3 dvije šanse za oduzimanje servisa Čiliću, no tada je Međugorac sjajnim servisima zadržao svoj početni udarac.

Čilić poravnao, u trećem setu presudila dvostruka pogreška

Čilić je prvi break ostvario za vodstvo od 3:1 u drugom setu, ali odmah potom je tu prednost i ispustio. Ipak, nakon novog breaka za 5:3 Čilić je sigurno odservirao za poravnanje u meču.

Treći je set bio vrlo sličan prvom, opet je Čilić prvi stigao do šanse za oduzimanje servisa, i to odmah u prvoj igri, a nakon što ju nije iskoristio u nastavku je seta pokleknuo. To se dogodilo u šestoj igri kada je Čilić dvostrukom servis-pogreškom na break-loptu omogućio Nishikoriju prednost koju ovaj nije ispustio do kraja. Čilić tako nije uspio nastaviti pobjednički niz nakon osvajanja naslova u Hangzhouu prije dva dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.