"Dalić mi je rekao da je imao planove sa Sigurom. Da je bio zdrav, dobio bi poziv"

NIKO KRISTIAN SIGUR (20) donio je odluku da će u budućnosti igrati za reprezentaciju Kanade. Ovaj talentirani i polivalentni Hajdukov igrač rođen je Burnabyju, a za U-21 reprezentaciju Hrvatske odigrao je devet utakmica. U medijima se špekuliralo da bi Sigura Zlatko Dalić mogao pozvati za utakmice Lige nacija u rujnu protiv Portugala i Poljske, ali to se nije dogodilo. Nakon toga Sigur je odlučio da će igrati za Kanadu. 

"Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu", naveo je Sigur u objašnjenju svoje odluke.

"Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske"

"Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske, kojoj želim puno sreće i uspjeha", dodao je. Za komentar odluke Nike Sigura nazvali smo Zorana Vulića.

Kako komentirate odluku Sigura da u budućnosti igra za reprezentaciju Kanade?

Mogu reći da znam da je Niko bio u planovima izbornika Dalića. Nedavno smo razgovarali o malome, pitao me o njemu i rekao sam mu sve što mislim. Tako da sam siguran da bi, da je bio zdrav, bio na popisu za utakmice protiv Portugala i Poljske u Ligi nacija.

Međutim, bio je dugo ozlijeđen, nije igrao i zato se nije našao na popisu. S druge strane, moramo respektirati i poštivati odluku momka da odabere reprezentaciju kojoj ga srce vuče. Jednako kao što smo respektirali odluku Rakitića i nekih drugih igrača koji su rođeni vani, ali su odlučili igrati za Hrvatsku.

Mislite li da bi Sigur bio pojačanje za Hrvatsku?

Apsolutno da. Radi se o rijetko polivalentnom igraču. Staviš ga na bok, nećeš pogriješiti. Staviš ga u sredinu, opet će ti dati ono što trebaš. Možeš ga staviti na bilo koju poziciju, vratit će ti maksimalno. Naravno da bi bilo sjajno da igra za nas, ali bože moj, koga nema, bez njega se može i mora. Sad je ta priča gotova, dečko će igrati za Kanadu i moramo to poštivati.

Mislite li da se Sigur prenaglio s odlukom? Da je možda trebao pričekati i da je ovu odluku donio jer je bio razočaran nepozivanjem u reprezentaciju Hrvatske za ovaj ciklus?

Ma kakvi, nema tu nikakvog razočaranja. Ne vjerujem da je zbog toga donio tu odluku. Moramo shvatiti da nije igrao zadnjih mjesec dana i upitno je u kakvoj je formi. Pogledajte malog Baturinu, u formi u kakvoj igra ne bi ga ni bog izbacio iz reprezentacije. Ne mogu garantirati da bi ga Dalić sigurno zvao da je bio zdrav, jer garantirati se može samo da ćeš umrijeti, ali prilično sam siguran da bismo ga sad gledali u dresu Hrvatske da je bio zdrav i u formi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.