Evo koliko će Bjelica zarađivati u Dinamu

Foto: EPA

NENAD BJELICA (53) je novi trener Dinama. Zagrebački klub danas ga je službeno predstavio. Već danas odradit će prvi trening s momčadi koja će u subotu u 20 sati na Maksimiru ugostiti Lokomotivu u osmome kolu SuperSport HNL-a. Bjelica je s Dinamom potpisao ugovor do 2026. godine.

Doznajemo da bi trebao imati 20-ak posto manju plaću u odnosu na prvi mandat odrađen od 2018. do 2020. godine, odnosno oko 100 tisuća eura mjesečno neto. Dakle, to bi trebao biti iznos od otprilike 1.2 milijuna eura po sezoni. Prema tome, Bjelica bi imao manju plaću od Gennara Gattusa, koji za rad u Hajduku, kao najvećem rivalu Dinama, prima oko 1.5 milijuna eura. Članovi Bjeličina stožera dobivat će 50 tisuća eura mjesečno.

Dinamo je više od tjedan dana, od smjene Sergeja Jakirovića, bio u potrazi za novim trenerom. Bjelica je otpočetka bio u najužem krugu kandidata, no glavni problem bio je njegov ugovor s Union Berlinom. Iako je dobio otkaz prošle sezone, njemački klub držao je Bjelicu na plaći kako mu ne bi morao isplatiti otpremninu. Također doznajemo da Dinamo Unionu nije isplatio nikakvu odštetu kako bi dobio Bjelicu.

Drugi mandat u Dinamu

Bjelica je kao igrač nastupao za Osijek, Albacete, Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admiru Wacker i Kärnten. Prema podacima Transfermarkta, trenersku karijeru započeo je 2007. u Kärntenu, gdje je najprije bio trener i igrač, a zatim samo trener. U narednim godinama kao glavni trener vodio je Lustenau, WAC, bečku Austriju, Speziju, Lech Poznan, Dinamo, Osijek, Trabzonspor i Union Berlin.

Bjelica je u prvom mandatu vodio Dinamo od 15. svibnja 2018. do 16. travnja 2020. godine te s klubom osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup. Pritom je imao i zapažene europske uspjehe, odnosno bio je prvi trener nakon 50 godina koji je s klubom prezimio u Europi.

Prema podacima Transfermarkta, odradio je okruglih 100 utakmica na klupi Dinama. Upisao je 72 pobjede, 15 neriješenih rezultata i 13 poraza. Novi mandat na klupi Dinama otvara u izazovnom periodu, nakon remija s Rijekom (1:1), poraza od Hajduka (0:1), Bayerna (9:2) i Slaven Belupa (4:1) te pobjede nad niželigašem u SuperSport Hrvatskom kupu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.