Guardiola odgovorio protiv kojeg kluba ne bi želio igrati u Ligi prvaka

Foto: EPA

TRENER Manchester Cityja Pep Guardiola (53) u razgovoru za talijansku emisiju Che Tempo Che Fa odgovorio je na pitanje koji bi klub volio izbjeći u Ligi prvaka. "Dobro pitanje, možda Barcelonu. Uništava me privrženost koju osjećam prema njoj. Rođen sam u malenom gradu u blizini. Nikad nije lako igrati protiv nje", rekao je Guardiola.

Jasno je zašto Guardiola ne voli igrati protiv katalonskog kluba. Od sredine osamdesetih do 2001. godine bio je njezin igrač. Prošao je sve mlađe uzraste i nastupao za prvi sastav prije nego što je karijeru središnjeg veznjaka nastavio u talijanskoj Brescii. 

Nakon što je 2006. godine završio igračku karijeru, posvetio se trenerskom poslu preuzevši rezervnu momčad Barcelone, koju je vodio godinu dana. Status jednog od najboljih trenera ikad počeo je graditi 2008., kad je preuzeo prvu momčad Barcelone.

S Barcelonom je izgradio popularnu tiki-taku

U Barceloni je izgradio tzv. tiki-taku, igru poznatu po velikom posjedu koju su predvodili igrači poput Lionela Messija, Xavija Hernandeza, Andresa Inieste i Sergija Busquetsa. Kao strateg Katalonaca dvaput je proglašen najboljim trenerom svijeta, osvojio je dvije Lige prvaka i još 12 trofeja.

Godine 2012. preuzeo je Bayern, dok je 2016. potpisao ugovor s Manchester Cityjem. U aktualnu sezonu Lige prvaka, koja ima novi format s 36 klubova u jednoj skupini, u kojoj svaki klub igra po osam utakmica s različitim suparnicima, krenuo je remijem s Interom (0:0) i pobjedom nad Slovanom u Bratislavi (0:4).

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.