Bivši poljski košarkaš poginuo u požaru

Foto: Profimedia

U NEDJELJU, 13. listopada, u selu Nowodziel uz poljsko-bjelorusku granicu u požaru u svojoj kući poginuo je 46-godišnji Zbigniew Marculewicz, nekadašnji poljski košarkaš. Marculewicz je godinama igrao na najvišoj razini u Poljskoj. Tamošnji portal Sport javlja kako su sestra i majka bivšeg sportaša uspjele preživjeti. Sumnja se da je uzrok požara čađa koja se zapalila u dimnjaku.

Marculewicz je svoju profesionalnu karijeru započeo devedesetih, a najbolje rezultate ostvario je početkom ovog stoljeća. Igrao je na poziciji centra. Bio je jedan od vodećih blokera poljske lige u kojoj je odigrao preko 280 utakmica. S klubom Polpharma Starogard Gdański 2004. dominirao je prvenstvom, a dvije godine kasnije stigao je do finala poljskog kupa.

"Osjećaj nemoći bio je strašan"

Kobni požar izbio je u njegovoj drvenoj kući, a susjed ga je pokušao spasiti: "Kad sam vidio da dim izbija iz kuće mojih susjeda, odmah sam pritrčao pomoći. Zgrada je brzo planula. Vidio sam Zbyszekovu sestru kako izvodi njihovu majku Irenu. 'Spasite Zbyszeka', viknula mi je.

Dim je bio toliko gust da se nije moglo disati, ništa se nije vidjelo. Osjećaj nemoći bio je strašan. Ne znam ni bih li ga uspio izvući da sam stigao do njega. Bio je krupan momak od dva metra. Vatrogasci su stigli brzo, ali nažalost nedovoljno brzo za Zbyszeka."

𝗖𝗼 𝘇𝗮 𝘁𝗿𝗮𝗴𝗲𝗱𝗶𝗮 ... 𝗪 𝘁𝗿𝗮𝗴𝗶𝗰𝘇𝗻𝘆𝗺 𝗽𝗼ż𝗮𝗿𝘇𝗲 𝗱𝗼𝗺𝘂, 𝗸𝘁ó𝗿𝘆 𝘄𝘆𝗯𝘂𝗰𝗵ł 𝘄 𝗻𝗶𝗲𝗱𝘇𝗶𝗲𝗹ę 𝘄𝗲 𝘄𝘀𝗶 𝗡𝗼𝘄𝗼𝗱𝘇𝗶𝗲𝗹 (𝘄𝗼𝗷. 𝗽𝗼𝗱𝗹𝗮𝘀𝗸𝗶𝗲), 𝘇𝗴𝗶𝗻ął 𝘇𝗻𝗮𝗻𝘆...

Objavljuje Kociewski Sport 2.0Utorak, 15. listopada 2024.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.