Kasun: Imao sam 48 prijeloma, izgubio litru i pol krvi i bio mrtav dvije i pol minute

Foto: Profimedia

BIVŠI centar hrvatske košarkaške reprezentacije Mario Kasun gostovao je u podcastu "Jao Mile" u kojem je govorio o detaljima iz svoje karijere koja je građena u nekim od najjačih europskih klubova, poput Barcelone i Efes Pilsena, a svoj dio imala i u NBA ligi u kojoj je Kasun bio igrač Orlando Magica. Govorio je i o manje poznatim detaljima iz privatnog života, poput onog tijekom kojeg je otkrio da je bio klinički mrtav dvije i pol minute.

"Treniram, tako da je meni sport kao sport način života. Nije da si stao pa da ne radiš ništa. Jednostavno, polomio sam toliko kostiju da ako stanem, brate... Jedem tablete kao M&M bombone, nema stajanja. Raspadnem se ako tri dana ne radim ništa", rekao je pa otkrio da je imao prometnu nesreću na motociklu.

"Ovaj jedan prijatelj moj iz Barcelone, Nikola... Ja se skucao motorom, ovo-ono i sada operacija, trči tamo-ovamo, i dođe doktorica i kaže: 'Recite mi povijest svih operacija, bolesti, što imate.' A on mrtav-hladan njoj odgovara: 'Gospođo, on vam je imao sve osim raka dojke'.

Imao sam 48 prijeloma

Bilo je to prije tri ili četiri godine, rekao je Kasun i prisjetio se tog događaja:

"Imao sam 48 prijeloma, desna ruka skoro mrtva. Bilo je ili će se rezati ili da imam, kako se to kaže, 'mrtvo cvijeće'. Pokupio me frajer za vrijeme COVID-a, stao ispred mene, zakočio i pojeo ga. Desna ruka, devet operacija. Bio sam u bolnici 54 dana, klinički mrtav dvije i pol minute... Što me gledaš, brate? Ništa, život ide dalje, Bog za mene očigledno ima neki drugi plan.

Brate, on je išao iz drugog smjera, skrenuo onako na semaforu, na raskrižju stao. I ja sada, znači, kočim u tom trenutku i sve to je slowmotion. Kao da imaš sat vremena. Kalkulacije! Idem desno, on pali auto, ja kad krenem on me lomi sa strane. Kukovi, leđa, sve... Ne! Lijeva strana, dvije trake, vidim neke kante za smeće i rekoh nije loša opcija, zabit ću se u njih, pa ću, ono, znaš...

Dolazi autobus! Ma rekoh, brate, žderi ga direktno. Ležim na podu, gubim se. Gubim krv, otvoreni prijelomi, vidim frajer pali auto i... doviđenja! Prva hitna 45 minuta, druga sat vremena. Mislim da sam izgubio litru i pol krvi."

Zaluđen navijačima Partizana

Kasun je, podsjetimo, 2009. godine, tada kao igrač Efesa, nakon gostovanja u Beogradu kod Partizana bio izjavio: 

"Igrao sam u Pioniru, dok sam nosio dres Barcelone. Atmosfera je fantastična na Partizanovim utakmicama, njegovi navijači su najbolji na svijetu. Ozbiljan sam, ja bih ubio za takve navijače... A ne kao što je kod nas u Istanbulu, dođe 150 gledatelja, od kojih su 70 osiguranje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.