Branitelj naslova ispao s SP-a u futsalu. Hrvatska doznala mogućeg idućeg suparnika

Foto: Murod Yusuf/Pressphoto.uz/PIXSEL/PIXSELL

NAKON Španjolske, u osmini finala Svjetskog prvenstva u futsalu, koje se održava u Uzbekistanu, ispali su i Portugalci, prvaci na posljednjem Svjetskom prvenstvu. Kazahstan je pobijedio Portugal 2:1, s time da je Kazahstan na posljednjem Svjetskom prvenstvu završio četvrti, izgubivši od Brazila u utakmici za treće mjesto. Kazahstan u četvrtfinalu čeka pobjednika dvoboja Hrvatske i Argentine, a taj je susret na programu u petak od 17 sati.

Kazahstan je protiv Portugalaca poveo u 11. minuti  golom Jesenamanova. Portugal je izjednačio na 1:1 na startu drugog dijela, kada je suparničku mrežu pogodio Zicky. Kazahstan je do pogotka vrijednog četvrtfinala došao samo 14 sekundi prije kraja, a junak je bio Tursagulov.

Venezuela izbacila Španjolsku u osmini finala

Ranije u četvrtak Maroko je pobijedio Iran 4:3, čime je izborio četvrtfinalnu utakmicu protiv Brazila. Brazilci su nakon tri lake pobjede u skupini, između ostaloga su svladali i Hrvatsku 8:1, u osmini finala nadigrali Kostariku 5:0.

Poznat je još jedan četvrtfinalni par. Međusobno će igrati Ukrajina i Venezuela, koja je šokantno u osmini finala svladala Španjolsku 2:1. Osim Hrvatske i Argentine, u petak će još utakmicu osmine finala odigrati Francuska i Tajland od 14:30. Pobjednika tog ogleda u četvrtfinalu čeka Paragvaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.