Kanađani: Sigur se obećao Hrvatskoj. Onda su ga izostavili s popisa

Foto: Alex Nicodim/PIXSELL

NIKO KRISTIAN SIGUR u nastavku karijere bit će na raspolaganju kanadskoj reprezentaciji. Hajdukov nogometaš koji je predstavljao Hrvatsku na Europskom U-21 prvenstvu odlučio je da će nadalje prihvaćati pozive kanadskog nogometnog saveza. Rođen prije 20 godina u Burnabyju, Sigur je veći dio svog mladog života proveo u rodnoj zemlji, a to je imalo i velik utjecaj na odluku hoće li čekati poziv izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića ili se staviti na raspolaganje Kanadi.

"Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom sam osjetio da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu", naveo je u objašnjenju svoje odluke pa dodao:

"Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske, kojoj želim puno sreće i uspjeha."

Kanađani otkrivaju zašto ih je odabrao

Sigur je za hrvatsku U-21 reprezentaciju debitirao u lipnju prošle godine i za nju odigrao devet utakmica. Nije zabio gol ni asistirao. Kanadski mediji su se također raspisali o ovoj temi, oni tvrde i da znaju točan razlog zbog kojeg se Sigur predomislio i odabrao njihovu reprezentaciju.

"Novi izbornik Jesse Marsch od preuzimanja funkcije nije prestajao pričati o potrebi da se privuče više kvalitetnih igrača s dvojnim državljanstvom kako bi reprezentacija bila što konkurentnija do 2026. godine, kada je Svjetsko prvenstvo na sjevernoameričkom kontinentu. Sada je dobio prvog igrača u Niki Siguru", pišu kanadski kolege i dodaju:

"Kanada ga je neko vrijeme pratila, izravno mu se obratila u svibnju 2023. preko tadašnjeg izbornika Johna Herdmana. Sigur se tada obećao Hrvatskoj. Međutim, nedavno je izostavljen iz njihove momčadi za nadolazeće utakmice Lige nacija u rujnu, a s obzirom na to da dosad nije igrao za njihovu A momčad, nije obavezan predstavljati ih do kraja svoje karijere. Iskoristio je to i odabrao Kanadu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.