Medij iz BiH: Kulenović bi mogao biti veliko pojačanje za našu reprezentaciju

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NAPADAČ Dinama Sandro Kulenović junak je prve utakmice play-offa Lige prvaka u kojoj je Dinamo na Maksimiru pobijedio Qarabag 3:0. Ušao je s klupe i ekspresno zabio dva gola za veliku prednost uoči putovanja Dinama u Azerbejdžan na uzvrat. Kulenović (24) je ovog ljeta produljio ugovor s Dinamom i igra sjajno. Zabio je tri gola u SuperSport HNL-u te već dva u Europi.

Ako nastavi u ovakvom ritmu, pitanje je vremena kad će mu stići poziv u reprezentaciju. E sad, pitanje je za koju. Portal iz Bosne i Hercegovine Sportske.ba piše kako bi mogao zaigrati za reprezentaciju BiH. Iako je rođen u Zagrebu i ima hrvatsko državljanstvo, prema medijima iz susjedstva, postoji mogućnost da Kulenović zaigra za njihovu reprezentaciju.

Sandrov otac Almin igrao je, naime, za Bosnu i Hercegovinu te je rođen u Bihaću. Almin Kulenović odigrao je sedam utakmica za BiH te zabio dva gola. Sandro nikad nije igrao za hrvatsku A reprezentaciju, ali nastupao je za mlađe selekcije.

Okolnim putem do prve momčadi Dinama

Ukupno ima 43 nastupa za mlade hrvatske reprezentacije - U-17, U-19, U-20 i U-21. Pritom je zabio 12 pogodaka. Sandro Kulenović dugo je tražio put do prve momčadi Dinama. Kao tinejdžer je prošao Juventusovu nogometnu školu te se vratio u Dinamo.

Kalio se četiri godine na posudbama u Rijeci i Lokomotivi, sve dok nije dobio priliku igrati za prvu momčad. Svoje minute koristio je sjajno prošle sezone te ga je Dinamo ugovorom vezao do 2027. godine. Skupio je za momčad hrvatskog prvaka 16 golova u 58 utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.