Messi izabrao klub u kojem će zaključiti karijeru? As: Želi se u njemu umiroviti

Foto: Profimedia

LIONEL MESSI mogao bi nakon isteka ugovora napustiti Inter Miami i MLS kako bi ispunio san i umirovio se u dresu kluba u kojem je i započeo teško ponovljivu karijeru. Prema navodima El Nacionala, Messi bi se kao slobodan igrač mogao priključiti Newell's Old Boysima nakon sljedeće godine.

"Messi se želi umiroviti u klubu za koji je prvo igrao i koji je morao napustiti kao 13-godišnjak, kad je otišao u Barcelonu", navodi se uz podsjetnik da je španjolski klub bio spreman financirati liječnički tretman evidentiranog hormonalnog poremećaja rasta.

Messi je pod ugovorom s Inter Miamijem do kraja 2025. godine i zasad se ne spominje mogućnost produženja tog ugovora. Podsjeća se na njegovu izjavu iz 2016. kad je rekao: "Budem li se sutra vraćao u Argentinu, a volio bih to, volio bih igrati za Newell's."

Nevjerojatna karijera

Messi je u tom klubu bio od 1995. do 2000. godine, nakon čega je otišao u Barcelonu i ondje postao za mnoge najbolji nogometaš svih vremena, a s 44 momčadske titule i najtrofejniji svih vremena. 

S Barcom je 12 puta bio prvak Španjolske i četiri puta osvajač Lige prvaka, a za nju je odigrao 778 utakmica uz nevjerojatan učinak od 672 gola i 303 asistencije. Titule je osvajao i nakon odlaska iz katalonskog kluba 2021. godine, kao igrač PSG-a.
Za Inter Miami je u 32 utakmice zabio 27 golova i upisao 17 asistencija, od čega 14 golova i 10 asistencija u 15 ovosezonskih utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.