Mundo Deportivo: Barca postavila cijenu za Fayea. Europska elita sprema ponude

Foto: Profimedia

GODINU dana od senzacionalnog transfera Mikayila Fayea (20) iz Kustošije u Barcelonu za 1.5 milijuna eura talentirani Senegalac napustit će Kataloniju. Faye je proveo prošlu sezonu u Barceloni B, a sad Mundo Deportivo piše kako nekoliko klubova iz europske elite sprema ponude za sjajnog i mladog senegalskog braniča. 

Čudo iz Kustošije, kako su engleski mediji nazvali Mikayila Fayea (20), impresionirani njegovom igrom za hrvatskog niželigaša, na pragu je odlaska iz katalonskog velikana, a Barca je izvjesila odštetu od 11 milijuna eura. Odmah su se javili Milan, Porto, Monaco, Lille, Rennes i PSV i, kako piše Mundo Deportivo, čeka se samo odluka igrača o tome u koji klub želi otići. 

Barca ima plan

No, u Barci ističu kako ne žele izgubiti kontrolu nad senegalskim reprezentativcem. Naime, u ugovor o transferu žele uključiti opciju otkupa kako bi ga mogli vratiti ako se pokaže u novom klubu. U Barci smatraju da se radi o igraču koji se može vrlo dobro razvijati i kao središnji i kao bek i ne žele ga izgubiti pokaže li se u pravom svjetlu. 

Senelaski stoper nastupao je za Barcinu drugu momčad u prošloj sezoni i u 34 utakmice se isticao dobrim reakcijama u obrani, a stigao je i postići četiri gola. To mu nije dovoljno za najjači Barcelonin kadar, ali bilo je dovoljno da se u priču uključe ugledna imena europskog nogometa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.