Najmlađi MVP u povijesti NBA lige završio karijeru

Foto: EPA

DERRICK ROSE (35) objavio je da završava košarkašku karijeru. Najmlađi MVP u povijesti NBA lige ide u mirovinu nakon što je u najjačoj ligi svijeta proveo 15 sezona. Najviše će ostati upamćen po spomenutoj tituli najvrjednijeg igrača lige, koju je 2011. osvojio s nepune 23 godine kao playmaker Chicago Bullsa.

"U sljedećem poglavlju ću loviti svoje snove i dijeliti svoj razvoj. Vjerujem da je pravi uspjeh kada postaneš ono što si napravljen da budeš, a ja želim pokazati svijetu što sam pored košarke. Bila ona dobra ili loša, svi imaju 'što bi bilo kad bi bilo' priču u svom životu. Čak i kad bih mogao, ja u svojoj ne bih mijenjao ništa jer mi je pomogla da nađem istinsku sreću", objavio je Rose.

Najmlađem MVP-ju ozljede su uništile karijeru

Rose je u NBA ligu stigao 2008. kao prvi izbor na draftu. Već u drugoj sezoni postao je All-Star u dresu Bullsa, da bi 2010./11. s prosjecima od 25 poena, 7.7 asistencija i četiri skoka doveo Chicago do najboljeg omjera lige i osvojio MVP nagradu.

Ipak, u doigravanju 2012. godine Rose je potrgao prednji križni ligament koljena, da bi mu godinu i pol poslije tuga pukao meniskus. Te teške ozljede uvelike su usporile njegovu karijeru i oduzele mu prepoznatljivu eksplozivnost.

Promijenio je šest klubova

Bullse je napustio 2016., nakon čega je igrao za New York Knickse (dvaput), Cleveland Cavalierse, Minnesota Timberwolvese, Detroit Pistonse i Memphis Grizzliese. U Memphisu je prošle sezone odigrao 24 utakmice i u njima prosječno zabijao osam poena.

Rose karijeru završava sa 723 odigrane utakmice tijekom regularne sezone u NBA ligi uz prosjeke od 17.4 poena i 5.2 asistencije. Uz MVP nagradu, tri je puta bio All-Star, jednom u najboljoj petorki lige, a bio je proglašen i najboljim rookiejem godine. S reprezentacijom SAD-a dvaput je bio svjetski prvak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.