Nakon pola godine u Hajduku Brekalo opet odlazi iz Fiorentine?

Foto: EPA

JOSIP BREKALO (26) je na izlaznim vratima Fiorentine. Krilni igrač s 35 nastupa za reprezentaciju Hrvatske u prvom kolu talijanske Serie A protiv Parme (1:1) ostao je na klupi cijelu utakmicu i, prema pisanju talijanskih medija, traži druge opcije za nastavak karijere. Proteklih dana povezivalo ga se s nekoliko talijanskih klubova, a sada je insajder Nicolo Schira objavio da je za njegove usluge zainteresiran škotski velikan i viceprvak Rangers.

Brekalo nije jedini Hrvat kojeg se povezuje s Rangersima budući da se prije tri dana pojavila priča da bi tamo mogao otići lijevi bočni Domagoj Bradarić (24). Njegov klub Salernitana je prošle sezone bio uvjerljivo posljednji u Serie A sa 17 bodova te je ispao u drugu ligu. Rangerse je nedavno napustio Borna Barišić (31), koji je otišao u Trabzonspor, a prethodno su od Hrvata tamo igrali još Antonio Čolak, Niko Kranjčar, Nikica Jelavić i Dado Pršo.

Brekalo u pola sezone zabio dva i asistirao za osam golova Hajduka

Podsjetimo, Brekalo je prošle polusezone igrao na posudbi u Hajduku, u koji je stigao krajem siječanjskog prijelaznog roka. Iako je bio blizu povratka u Dinamo, na kraju je došao na Poljud u namjeri da pomogne Hajduku u borbi za naslov, kao i sebi u lovu na mjesto na Dalićevom popisu za Europsko prvenstvo. Ni jedno ni drugo nije uspio, a u 16 utakmica za Hajduk u svim natjecanjima zabio je dva gola i upisao osam asistencija.

Ranije u karijeri igrao je za Dinamo, Wolfsburg i Torino, dok je u Fiorentini od siječnja 2023. U dresu kluba iz Firence dosad je ukupno odigrao 29 službenih utakmica i postigao jedan gol. Ugovor mu vrijedi još dvije godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.