Njemačka legenda na Oktoberfestu: "Smrdio je, nije mogao hodati ni puhati alkotest"

Foto: Profimedia

JENS LEHMANN (54), legendarni bivši golman Schalkea, Borussije Dortmund, Arsenala i reprezentacije Njemačke, na aktualnom Oktoberfestu nastavio je imati velike probleme s kršenjem zakona. Policiji je bilo sumnjivo kako vozi, pa ga je zaustavila. Ispostavilo se da je sumnja bila opravdana. 

Tužiteljica Juliane Grotz objavila je da je Lehmann bio podvrgnut policijskoj kontroli u centru Münchena oko 1:30 ujutro. Policajci su zatim kod njega primijetili "jasan miris alkohola i nesiguran hod". Državno odvjetništvo dodaje kako je Lehmann bio u takvom stanju da nije mogao napraviti alkotest. "Tada je naloženo vađenje krvi i oduzeta mu je vozačka dozvola", dodala je Grotz.

Divlja za volanom i s motornom pilom

Njemački mediji ističu kako ovo Lehmannu nije prvo kršenje zakona u prometu. Protiv njega su vođeni postupci za zlostavljanje u prometu, vrijeđanje, korištenje mobitela tijekom vožnje. No, ne ograničava se Lehmann samo na devijantno ponašanje za volanom.

Prošle godine je poželio s terase bolji pogled na jezero Starnberg pa je motornom pilom prerezao krov susjedove garaže. Zbog toga je protiv njega donesena prvostupanjska presuda da mora platiti 420 tisuća eura nadoknade štete. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.