Novi detalji. Evo čime su ucjenjivali obitelj Schumacher tražeći 15 milijuna eura

Foto: Profimedia

NJEMAČKO tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv tri osobe uhićene u lipnju i osumnjičene za pokušaj ocjene obitelji Michaela Schumachera, sedmerostrukog prvaka Formule 1 teško ozlijeđenog na skijanju 2013. u francuskim Alpama, piše L‘Equipe.

Otac Yilmaz T. (53) i sin (30) iz njemačkog Wuppertala optuženi su za iznudu 15 milijuna eura od Schumacherove obitelji. Oni su prijetili da će na dark webu objaviti informacije, odnosno fotografije i snimke slavnog vozača za koje obitelj ne želi da izađu u javnost.

Otac i sin kupili snimke i medicinsku dokumentaciju koju je iz vile Schumacherovih ukrao zaštitar

Otac je materijale kupio za peteroznamenkasti iznos od Markusa F. (52) bivšeg zaštitara, koji je pet godina, do ožujka 2021., radio na osiguranju obiteljske vile Schumacherovih na Bodenskom jezeru u Švicarskoj. Tamo se nakon nesreće nalazi slavni vozač.

Bivšeg zaštitara tereti se da je od tamo ukrao dva hard diska s povjerljivim informacijama oko Schumachera. Drugi muškarac Yilmaz T. (53), izbacivač u noćnom klubu u blizini vile, više je puta zvao obitelj Schumacher s privatnog broja i prijetio da će dokumentaciju objaviti na dark netu.

Ucjenjivači s u lipnju preko Yilmazova 30-godišnjeg sina u pregovorima s vozačevom suprugom Corinnom sa skrivenog maila slali neke od datoteka kako bi dokazali da imaju dokumentaciju te tražili 15 milijuna eura. Schumacherova žena je sve odmah prijavila policiji, koja ih je locirala i uhitila.

Organizatoru ucjene prijeti 15 godina zatvora

Yilmazu T. za pokušaj ucjene prijeti maksimalno  15 godina zatvora. Njegov sin optužen je za suučesništvo i pušten je da se brani sa slobode. Bivši zaštitar optužen je za dva djela: suučesništvo u pokušaju ucjene i narušavanje privatnosti, te mu prijeti dugotrajna zatvorska kazna.

Ovo nije prvi pokušaja iznude obitelji Schumacher. Prije sedam godina policija je uhitila Hüseyina B. (25) jer je Corinni slao mail s prijetnjom njenoj djeci. Pronašli su ga jer je otkrio broj računa, a osuđen je na godinu i devet mjeseci zatvora uvjetno kaznu uz 4500 eura i 50 sati rada za opće dobro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.