Real Madrid zbog optužbi za silovanje izbrisao Mbappea iz nove kampanje?

Foto: EPA

SVJETSKU nogometnu javnost šokirale su informacije o silovanju koje je navodno počinio Realov napadač Kylian Mbappe (25). Francuska nogometna zvijezda tvrdi da je žrtva lažnih vijesti nakon što je u švedskim medijima objavljeno da je policija pokrenula istragu o navodnom silovanju u hotelu u Stockholmu, gdje je s prijateljima proveo dvije noći.

Napadač Tricolora i Real Madrida od srijede do petka s prijateljima je bio u Švedskoj, odsjevši u jednom hotelu u središtu grada. U četvrtak se zabavljao u noćnom klubu V, a u petak je napustio švedsku zračnu luku Bromma privatnim zrakoplovom. Silovanje je navodno počinjeno u četvrtak navečer u središtu Stockholma, objavio je Aftonbladet.

"Policija je prihvatila prijavu nakon što je žena zatražila liječenje", dodaje list, koji nije naveo tko je osumnjičen u ovom slučaju. "Aftonbladet nema informacija da je neka osoba trenutno osumnjičena za kazneno djelo", prenosi švedski list. Prema fotografijama koje je objavio Aftonbladet, policija je u ponedjeljak bila ispred hotela u kojem su odsjeli Mbappé i njegova pratnja. Štokholmska policija nije željela "ni potvrditi ni demantirati" ovu informaciju.

Izbrisan iz Realove kampanje

Usred ovih optužbi pažnju je izazvao potez Real Madrida, koji je u utorak lansirao novu liniju odjeće. Španjolski mediji primijetili su da ni na jednoj promotivnoj fotografiji nema Mbappéa iako je Francuz bio na snimanju. Potvrdio je to Jude Bellingham, koji je objavio fotografiju sa snimanja na kojoj se nalazi i Mbappé, ali u međuvremenu ju je obrisao sa svog Instagram profila.

Neki mediji pišu da je Mbappe pod ugovorom s Nikeom, pa se ne može pojavljivati u Adidasovoj kampanji, ali španjolski As primijetio je da je pod ugovorom s Nikeom i Eduardo Camavinga, koji normalno sudjeluje i u klupskoj kampanji. Španjolci su zato uvjereni da je Mbappe izbrisan zbog istrage o silovanju.

Mbappe objavio demantij

Dio francuskih medija naveo je da je Mbappé bio u hotelu u kojem su se ovi navodni događaji dogodili, no da nema naznaka da je izravno ili neizravno umiješan. Suočen s razmjerima koje ova afera počinje poprimati na društvenim mrežama, posebno u Francuskoj, oglasio se i on. "Lažne vijesti. Ovo postaje toliko predvidljivo, samo da bi publika pratila", napisao je napadač Real Madrida.

"Danas je nova klevetnička glasina švedskog medija Aftonbladet počela paliti internet. Ove optužbe su potpuno lažne i neodgovorne, a njihovo širenje je nedopustivo. Kako bi se stalo na kraj ovom metodičkom uništavanju imidža (Kyliana Mbappéa), poduzet će se sve potrebne pravne radnje za utvrđivanje istine i gonjenje svih osoba ili medija uključenih u moralno uznemiravanje i klevetnički tretman Kyliana Mbappéa", objavio je napadač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.