Shaq: Hrvatska bi mogla osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2028.

Foto: Profimedia

NBA legenda Shaquille O'Neal (52) u razgovoru za Bild govorio je kako je europska košarka po kvaliteti sustigla NBA te da više nema ogromne razlike u kvaliteti. Legendarni centar spomenuo je i Hrvatsku, za koju je najavio kako bi mogla napraviti velike stvari na Olimpijskim igrama 2028. u Los Angelesu.

"Gledao sam utakmice Svjetskog prvenstva te nisam iznenađen što je Njemačka svladala SAD. Kada sam ja igrao, mi smo bili daleko ispred Europe, ali to se promijenilo i sustigli ste nas. Siguran sam da SAD neće osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2028. u Los Angelesu", tvrdi Shaq pa pojašnjava:

"Jordan je najveći svih vremena"

"LeBron James više neće igrati, vjerojatno neće ni Kevin Durant ni Steph Curry. Ne vidim da ovi koji dolaze mogu nastaviti njihovu dominaciju. Europske momčadi su jako dobre. Hrvatska, Srbija i Njemačka, svi oni mogu osvojiti zlato na Olimpijskim igrama." Minule Igre u Parizu osvojila je reprezentacija SAD-a protiv Srbije.

Shaq je odgovorio i na pitanje tko je za njega najveći košarkaš ikad: "Rekao bih Michael Jordan, ali moraju se u obzir uzeti različite ere košarke. Kada sam odrastao, Kareem Abdul-Jabbar je bio taj. Kada sam došao na faks, svi su pričali o Magicu Johnsonu i Larryju Birdu. Pa je Jordan dominirao prije nego što su došli Kobe Bryant i LeBron James. No, za mene je Jordan najveći svih vremena."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.