Talijani: Prepoznajete li ga? Bio je u Juventusu, a sad je Dinamu donio Ligu prvaka

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

TUTTOSPORT, dnevnik iz Torina koji najviše prati Juventus, donosi tekst pod naslovom "Prepoznajete li ga? Bio je u Allegrijevom Juventusu, a sada je zabio dva odlučujuća gola za plasman u Ligu prvaka", ispod kojeg dodaje: "U Juveu ga je kao klinca pazio njegov idol Mandžukić, trenirao je s prvom momčadi i slikao se s Pirlom. Sada je bivši napadač Juventusa doživio noć za pamćenje."

Talijani su misterioznom Hrvatu posvetili veliki tekst

Zagonetka se ne proteže samo kroz naslov i uvod dugog teksta, uz koje je slika tog misterioznog igrača koji nasmijan pozira uz Pirla. Tuttosport sve do njegovog kraja ne otkriva identitet junaka teksta i novog junaka Dinama. Riječ je o Sandru Kulenoviću.

Napadač Dinama ušao je u igru u 63. minuti prve utakmice play-offa Lige prvaka, pri vodstvu Dinama 1:0 i onda u samo pet minuta postigao dva gola za ogromnih i konačnih 3:0. Dinamo tako zahvaljujući jokeru na uzvrat odlazi s jako velikom prednošću u borbi za Ligu prvaka i 30 milijuna eura od UEFA-e.

Tuttosport je tim povodom Kulenoviću posvetio veliki tekst: "Potrebno je vratiti se šesti ili sedam godina unazad da pokušate prepoznati igrača koji je tada bio klinac u Juventusu punom zvijezda i sa sjajnim nastupom na kultnom turniru mladih u Viareggiu, a sada je s dva gola u prvoj utakmici doigravanja za Ligu prvaka svom klubu praktički osigurao Ligu prvaka.

"Zabljesnuo je za Juventus na poznatom turniru mladih sa 6 golova u isto toliko utakmica i nestao"

Došao je u Juventus sa samo 17 godina na posudbu iz varšavske Legije i sezonu proveo u Primaveri, mladoj momčadi. S njim su tamo bili Nicolussi Caviglia, Fagioli i Vogliacco. Trenirao je i s prvom ekipom. Uz šampione kao što su Dybala te njegov idol Mandžukić, koji mu je i sunarodnjak, evo vam još jednog hinta.

Zabljesnuo je u Viareggiu sa šest golova u isto toliko utakmica i činilo se da je time zaslužio ostanak u Juventusu. No, tako nije bilo i vratio se u Varšavu u ljeto 2018. Od tada nismo čuli za njega sve do ove čarobne noći u Ligi prvaka. 

"On i još jedan bivši igrač Juventusa donijeli su Dinamu Ligu prvaka"

U njoj je postigao dva gola, a Marko Pjaca, još jedan bivši igrač Juventusa, dodao je treći. Da, to je Sandro Kulenović. Igrač 1999. godišta, koji je u Juventus došao kao tinejdžer, dosegnuo je zrelost na početku sezone u kojoj je u samo 4 utakmice već postigao 5 golova. Od toga su dva vrijedna Lige prvaka."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.