Trener Olimpije: Naša ideja je pobijediti Rijeku na Rujevici

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Rijeke na Rujevici u četvrtak od 20 sati igraju prvu utakmicu play-offa Konferencijske lige. Protivnik će im biti ljubljanska Olimpija, vodeća momčad slovenskog prvenstva nakon pet odigranih kola. Utakmicu je najavio trener Olimpije Victor Sanchez na konferenciji za medije.

"Bit će to zanimljiv, izazovan dvoboj, ali mi smo spremni. Neće biti lako, no motivirani smo, imamo priliku izboriti skupine Konferencijske lige. Zato smo tu. Analizirali smo suparnika, kao i uvijek, tražiš gdje je suparnik najjači, kao i njegove slabe točke koje će se pokušati iskoristiti. Imamo četiri pobjede u nizu u europskim utakmicama i pokušat ćemo nastaviti tu seriju. To je naša prva ideja, dobiti utakmicu. Ali znamo da se igra 180 minuta", najavio je Španjolac.

Sanchez (48) je igrao za Real Madrid, dijelio je svlačionicu s Davorom Šukerom

"Imam jako lijepa sjećanja na to vrijeme. Promoviran sam iz druge u prvu momčad Reala, a to je za dječaka iz Madrida bilo ostvarenje snova. Biti u svlačionici s takvim velikanima… Sjećam se Davora, Mijatovića, s kojima sam dobar prijatelj.

Njihov odnos prema mladim igračima bio je nevjerojatan, puno su nam pomogli u igračkom sazrijevanju. Kroz karijeru sreo sam i Roberta Jarnija, a poslije sam trenirao Ivana Rakitića. Sjajan dečko i nevjerojatan igrač. Imam dobra sjećanja kada su u pitanju hrvatski igrači", prisjetio se trener Olimpije.

"Za mene je izazov trenirati Olimpiju"

"Radio sam za Španjolski nogometni savez, u ekipi trenera koji rade s mladima. Radi se sjajan posao, ove sezone je Španjolska napravila velike stvari, ne samo na Euru ili na Olimpijskim igrama već i na U-19 EP-u. Kada sam završio s EP-om za igrače do 17 godina na Cipru, imao sam sastanak sa sportskim direktorom Olimpije.

Došao sam u Ljubljanu i sastao se s predsjednikom. Za mene je to bio izazov. Odrastao sam u Madridu, s 11 godina ušao sam u Realovu Akademiju i tada imaš taj pobjednički mentalitet. Za mene je to bila prva prilika za projekt u kojem mogu voditi momčad do titule, pobjeđivati u svakoj utakmici.

Odlučio sam ga prihvatiti i uživam u poslu. U Španjolskoj imamo sjajne momčadi i dobro organiziranu ligu, sjajne trenere u svim kategorijama. Rezultati jednostavno dolaze. Mi jednostavno volimo nogomet, živimo nogomet 24 sata. Zato smo otvoreni i za odlaske kada se ukaže prava prilika."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.