Pogledajte kako je Osijek objavio dolazak novog trenera

Foto: Instagram (NK Osijek)

FEDERICO COPPITELLI (39) stigao je u Osijek i danas će biti predstavljen kao novi trener hrvatskog prvoligaša. Osijek je objavio video dolaska talijanskog trenera na Opus Arenu, koji je stigao u sitnim satima. Coppitelli bi trebao biti predstavljen od 11 sati, kada će odraditi i uvodnu presicu. Na stadionu ga je dočekao sportski direktor Jose Boto.

Nema seniorskog iskustva

Coppitelli je trener bez značajnog iskustva u seniorskom nogometu, no postizao je velike uspjehe radeći s mlađim kategorijama talijanskih klubova. Dosadašnju karijeru najviše mu je obilježilo prošlogodišnje osvajanje naslova juniorskog prvaka Italije s Lecceom.

Radio s mladima

Uz spomenutu titulu, Coppitelli je 2014./15. osvojio talijanski U-17 naslov s Romom, a te sezone je u spomenutoj kategoriji uzeo i Superkup. Tri godine kasnije je s Primaverom ili U-19 ekipom Torina osvojio kup, a godinu zatim Superkup.

Uz Torino i Romu, radio je i s mlađim kategorijama Frosinonea, a jedino seniorsko iskustvo mu je devet utakmica s talijanskim trećeligašem Imoleseom prije pet godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.