Bliži se Interliber, a u knjižare već stižu novi hitovi. Harry Potter je najveći

Foto: Press/Shutterstock

ZA NEKOLIKO nas tjedana očekuje knjiški događaj godine - Interliber. To znači da su izdavači pripremili svoja najveća iznenađenja, a neka od njih već su stigla u knjižare. Kako biste bili u toku sa svim zanimljivostima književne scene, u ovom dijelu godine punom dragulja, donosimo nekoliko zanimljivih naslova na koje biste trebali obratiti pozornost.

Harry Potter i kamen mudraca – J. K. Rowling

Možda najudarnija vijest za mlade, ali i one starije. Mali se čarobnjak, nakon godina izbivanja iz knjižara, vraća u novom ruhu. Knjiga će se smjestiti u knjižare u prvom tjednu studenog. Smatramo da o ovome ne treba više ništa reći - popularnost serijala je golema već nekoliko desetljeća.

Kako se izliječiti od svoje obitelji – Juliette Allais

Nedostatak samopouzdanja, poteškoće s vezivanjem i ljubavnim životom, nemogućnost samoostvarenja… Mnogi problemi s kojima se susrećemo i koje ne znamo riješiti vezani su za naše pretke. Kakvo su nam to naslijeđe ostavili i kako ga se osloboditi?

Naše je mjesto na rodoslovnom stablu jedinstveno, a nalazi se između prošlosti i budućnosti, na raskrižju dviju linija. Ako ne znamo odakle potječemo, ne možemo znati ni tko smo. Svi mi, često na nesvjesnoj razini, nosimo u sebi jedan dio nezavršene ili bolne prošlosti. U ovoj knjizi istražujemo rodoslovno stablo kako bismo se povezali s obiteljskom prošlošću te bolje razumjeli živote svojih predaka i dali smisao svojem naslijeđu.

Tako zabavno doba – Kiley Reid

Nova preporuka popularnog knjiškog kluba Reese Witherspoon, prave tvornice bestselera. Osnovna tema romana osviještene su i neosviještene rasne predrasude, no autorica kroz priču oslikava i afroameričko društvo i kulturu, odnose unutar obitelji, klasne razlike uvjetovane ne samo rasom već i materijalnim statusom, moral, te sve to iznosi u literarnom tkanju prožetom podjednako britkošću i satirom, te nadasve empatijom.

Čuvarica priča – Sally Page

Roman o snazi pripovijedanja, o krivnji i ljudskoj naravi promptno je osvojio čitatelje i vrhove top-ljestvica najprodavanijih knjiga. Janice se ne sjeća što ju je potaknulo da počne sakupljati svoju zbirku životnih priča. One su često neočekivane; katkad su zabavne i privlačne. Nekad su natopljene kajanjem, nekad slave život.

Janice misli da joj ljudi možda pripovijedaju svoje priče jer ona u njih vjeruje. Kad počne čistiti za gospođu B., upoznaje nekoga koga zanima njezina priča. No Janice postavlja vrlo jasnu granicu: ona je čuvarica priča i nema vlastitu, barem ne onu koju je spremna podijeliti s drugima. Ali gospođa B. pametna je žena, svjesna da Janice nešto krije. Naposljetku, nemamo li svi neku priču?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.