Denis Villeneuve progovorio o mogućem trećem nastavku Dine

Screenshot: Youtube/Warner Bros.

KANADSKI redatelj Denis Villeneuve se nada da će njegova adaptacija Dine postati trilogija. Villeneuve je sa studijima Warner Bros. i Legendary Pictures sklopio ugovor za dva filma, ali ako drugi film bude uspješan, postoji mogućnost da će raditi i na trećem. 

Dina: Prvi dio i Dina: Drugi dio su filmske adaptacije romana Dina, prvog romana u znanstvenofantastičnom serijalu koji je napisao Frank Herbert. Herbert je napisao sveukupno 6 knjiga u serijalu, a nakon njegove smrti, serijal je preuzeo i proširio njegov sin Brian Herbert. 

"Ako uspijem snimiti trilogiju, to će mi biti ostvarenje sna", rekao je Villeneuve u intervjuu za časopis Empire. Treći film bi bio adaptacija drugog Herbertovog romana, Mesija Dine. 

"Roman Mesija Dine je napisan kao reakcija na činjenicu da su ljudi Paula Atreidesa doživljavali kao heroja, što nije bila njegova namjera", objasnio je Villeneuve. "Moja adaptacija Dine je bliža njegovoj ideji da na to gledaju kao na upozorenje."

Villeneuve je također otkrio da ne planira adaptirati knjige koje dolaze nakon Mesije Dine. "Nakon toga knjige postaju više… ezoterične", dodao je redatelj.

Villeneuve je već počeo raditi na scenariju za treći film, ali preostaje za vidjeti hoće li Dina: Drugi dio biti dovoljno uspješna. Drugi nastavak filmskog serijala je u kina trebao doći ovu jesen, ali je zbog štrajka odgođen na 15. ožujak 2024. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.