Ljetne knjige koje se lako čita - i o kojima se priča

Foto: Press

Napredujemo prema jeseni iako se čini da je još daleko. Vrući dani ipak prolaze - nekima pod klimom, nekima u hladovini i svježini mora. Budući da su vrućine potrajale, knjige koje ste nabavili možda ste već pročitali. Evo novih preporuka za dodatno uživanje u zanimljivim pričama.

Junakinja dana - Claire Vigarello

Vragolast i nježan, duhovit od početka do kraja, ovaj roman neodoljiva je pozivnica da probudimo junakinju u sebi. Što da radi bolesno sramežljiva žena s viškom kilograma, nezaposlenim mužem i problemima na poslu? Mogla bi recimo pretvoriti svoj sumorni život u vrući roman!

Sylvie si daje oduška usred svih svojih frustracija i fantazija te počinje pisati priču koju bi sama željela doživjeti, čija je junakinja potpuna suprotnost njoj: samopouzdana, atraktivna, seksi i iznad svega žudi za osvetom svima koji su je ponizili. Tajanstvenim kanalima rukopis dospije do izdavača, a uskoro i na police knjižara te postane neočekivani bestseler.

Klub čitatelja usamljenih srca - Lucy Gilmore

Klub čitatelja usamljenih srca američke spisateljice Lucy Gilmore šarmantna je i topla priča o neobičnom klubu te životima (i ljubavima) koje je promijenio. Sloane Parker živi jednostavnim životom knjižničarke u malenom gradu. Nikada se ne bi nazvala usamljenom, no svejedno se svakoga dana raduje trenutku kada stari čangrizavac Arthur McLachlan dođe u knjižnicu provjeriti stanje na policama i podbadati je.

Njihov je obračun vrhunac njenog dana, pa se odmah zabrine kada se Arthur jednoga jutra ne pojavi. A onda prođe još jedan dan pa još jedan... Sloane ga pronađe gotovo prikovanog za krevet i očajnog. Poželjevši unijeti više veselja u Arthurov turobni život, Sloane osniva improvizirani klub čitatelja. Polako se usamljeni i neprilagođeni građani uspavanoga gradića počinju sastajati.

Čudo - Victoria Mas

Još jedan francuski bestseler. Čudo je mističan, napet i dojmljiv roman koji propituje odnose između ljudskog i nadljudskog, dobra i zla, istine i laži, znanosti i vjere onako kako to samo književnost može. Dvjestotinjak godina nakon vizije Catherine Labouré druga sestra milosrdnica, Anne Alice, odmalena posebno štuje Majku Božju.

Kada joj starija redovnica povjeri proročanski san o ukazanju Djevice u Bretanji, sestra Anne spremno odlazi u provincijalnu misiju upravo na mali, zabiti otok, na kojem se dogodi ukazanje. Cijeli je kraj potresen tim događajem, koji nitko ne može dokazati. Odnosi među ljudima mijenjaju se i svatko je natjeran da dubinski sagleda svoj odnos sa svijetom, dok na otoku oluje, plima i oseka te vegetacija spaljena solju i suncem kao da najavljuju neizbježnu dramu.

Sve moje laži - Julie Clark

Novi triler Julie Clark, autorice uspješnice U bijegu, istražuje unutarnji život i motivacije dviju žena te njihovu nepokolebljivu potragu za pravdom. Meg Williams, Maggie Littleton, Melody Wilde - različita imena iste osobe, ovisno o gradu i zanimanju. Ona je prevarantica koja s lakoćom preuzima bilo koju ulogu.

Kat Roberts godinama čeka povratak žene koja joj je upropastila život. A kada se to napokon dogodi, odlučna je u namjeri da je razotkrije. No, što više vremena provodi s Meg, Kat sve više sumnja u sve što zna i pita se što zapravo pokreće prevaranticu te tko je njezina stvarna žrtva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.