Stabljiku brokule mnogi bacaju, a može se iskoristiti i jako je zdrava

Foto: Pexels

U GOTOVO svakom kućanstvu vječno pitanje je što učiniti sa stabljikom brokule. Mnogi je bacaju, a zapravo je vrlo zdrava i postoji mnogo ideja koje vam mogu poslužiti kao prijedlog što idući put učiniti s njom.

"Svaki put kad kupim svježu brokulu bacam stabljiku. Što vi radite s njom", upitala je jedna mama u roditeljskoj grupi na Facebooku i dobila brojne ideje.

Mnoge žene su joj rekle da je to zapravo najbolji dio brokule jer je ukusan, hrskav i sočan pa su nanizale svoje ideje.

"Skuhaj ju u vodi ili na pari ili prepeci pa dodaj juhi ili tjestenini", kaže jedna.

"Ja je narežem na sitne komadiće pa dodam u mješavinu povrća koju jedemo uz meso", dodaje druga.

Stabljika se može oguliti i skuhati te jesti sama, sirova je ukusna uz umak. Možete je skuhati na pari i tako omekšati ili pomiješati s drugim povrćem. Neki je dinstaju s mrkvom i graškom, a idealna je i kao hrana za zečeve.

Uz vitamine A, C, E i K u jednoj porciji brokule lagano kuhane na pari ima 20 posto dnevne količine vlakana potrebnih organizmu. U njoj je samo 31 kalorija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.