Guardiola: Ja sam kriv! Nogomet se igra s loptom, a mi ga nismo igrali

Foto: Getty Images / Guliver image 

KAKO je Pep Guardiola od zastrašujućeg prvaka Europe napravio momčad koja kod kuće brani 0:3? Za to će mu uistinu trebati vremena za analizu.

"Rano je za duboke zaključke. Ovo se dogodi kada igrate loše protiv velikih momčadi", rekao je Guardiola nakon utakmice i krivnju za strašan poraz preuzeo na sebe.

"Naravno da smo razočarani i tužni nakon ovakvog poraza. Izgubili smo i ja preuzimam punu odgovornost za to. Ono što smo napravili protiv Arsenala i Uniteda, večeras nismo. Čak smo i u prvoj utakmici u Madridu imali veću kontrolu i nekoliko pravih šansi. Večeras to nismo imali i zato smo izgubili. Nogomet se igra s loptom, a mi ga nismo igrali kada smo imali loptu. To je moja odgovornost i moja krivnja. Ja sam pogriješio u nekim taktičkim idejama. Čestitam Realu na velikoj pobjedi", rekao je Guardiola, čija je momčad imala gotovo 70 posto loptu u posjedu, ali je ipak potučena.

"Moramo nastaviti dalje, moramo ovo podnijeti. To je nogomet, ako igraš loše i loše se braniš, protiv velikih momčadi ovako stradaš. Greške se na ovoj razini odmah plaćaju. Međutim, Bayern je velika momčad i ja ću pokušati podići svoje igrače"

"Moramo vidjeti je li ovo najbolji recept za igrače koje imamo. To je moj posao", dodao je Pep.

> Modrić: Nema veće nagrade od ovog uspjeha

> Ancelotti nakon petarde Bayernu: E, ovo je bilo zasluženo!

> Španjolska likuje, Europa drhti: "Ancelottijev Real je ponizio Guardiolu"

> Bavarci, zašto vam je ovo trebalo?

Rummenigge: Debakl!

Karl-Heinz Rummenigge, prvi čovjek Bayerna, bio je silno razočaran ovakvim porazom te je rezultat nazvao debaklom.

"Bilo je ovo strašno pakiranje. Potpuni debakl! Jako boli ovaj poraz, protivnik je dominirao, igrali smo s premalo strasti", rekao je Rummenigge.

Sportski direktor Mathias Sammer dodao je: "Nismo uspjeli zbog jedne jako dobre momčadi. Moramo se ponašati kao šampioni i čestitati Realu. Žao nam je što smo ispali".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.