Dinamo odbio jedan od najvećih izlaznih transfera u povijesti

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

SPORTSKI direktor Ajaxa Sven Mislintat stigao je danas u Zagreb kako bi dogovorio transfer Dinamovog dragulja Josipa Šutala u nizozemskog velikana. Hrvatski reprezentativac je velika želja amsterdamskog kluba, a već otprije se zna da je zainteresiran i RB Leipzig.

Ipak, Dinamovi navijači zasad mogu biti mirni. Uprava kluba odbila je zadnju ponudu Ajaxa koja iznosi 20 milijuna eura fiksne odštete te još nekoliko milijuna u raznim bonusima. Dinamo je po tom pitanju ostao ustrajan i ne želi ići ispod željene cijene koju je odavno izvjesio.

Ovog ljeta će srušiti niz velikana i postati najskuplji izlazni transfer Dinama

Stav Dinama je jasan. Onaj tko želi Šutala koji s Dinamom ima ugovor do 2028. godine i kojeg Transfermarkt procjenjuje na 18 milijuna eura mora platiti 25 milijuna eura uz bonuse. S obzirom na to da u zadnjih 15-ak dana traje licitacija za Šutala sa sve višim ponudama, čini se izglednim da do kraja prijelaznog roka netko od zainteresiranih ponudi tu cifru.

Tako bi Šutalo vjerojatno postao najskuplji Dinamov izlazni transfer ako bi se ostvarili svi bonusi. Ispred Gvardiola, koji je prije dvije godine prodan Leipzigu za 19 milijuna eura, zatim Modrića, koji je 2008. otišao u Tottenham za 22.5 milijuna eura, pa Danija Olma, plasiranog prije tri godine u Leipzig za 29 milijuna eura i, konačno, Marka Pjace. Njega je Dinamo prije sedam godina prodao Juventusu za 29.4 milijuna eura.

Šutalo je proizvod Dinamove škole nogometa. U klub je stigao prije devet godina iz Neretve iz Metkovića. Prije dvije godine bio je na posudbi u Istri 1961, a nakon toga se nametnuo u Dinamu i reprezentaciji Hrvatske. Za hrvatske prvake odigrao je 84 utakmice. Zabio je šest golova te četiri puta asistirao. Slavio je tri titule državnog prvaka u Dinamu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.