Guardiola: Gvardiol? Kako lijepo prezime! Svi znate da je tu, čekamo da potpiše

Foto: Profimedia

"GVARDIOL? Kako lijepo prezime ima! Obavlja liječničke preglede. Svi znaju da je ovdje. Nadajmo se da možemo završiti posao u sljedećih nekoliko sati ili dana", izjava je koju je Pep Guardiola dao na današnjoj konferenciji za medije kojom je najavio utakmicu Community Shielda koju u nedjelju igra protiv Arsenala.

Podsjetimo, Gvardiol bi uskoro službeno trebao postati igrač Manchester Cityja. Transfer o kojem svi svjetski mediji koji prate prelaske nogometaša u ovom prijelaznom roku pišu kao o gotovoj stvari navodno je već dogovoren, tvrdi talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano. On je na svom Twitter profilu napisao kako su RB Leipzig i Manchester City već potpisali papire o transferu hrvatskog reprezentativca.

Sve je gotovo

Romano tvrdi kako se Gvardiol već sada može smatrati igračem aktualnih prvaka Europe, transfer će biti vrijedan 90 milijuna eura fiksno, dodaje Romano. To znači da u njemu neće biti bonusa ni ugovorenih kamata, već će City njemačkom klubu u komadu isplatiti golemu odštetu, što je od početka bila želja Leipziga. 

Gvardiol nije igrao u posljednjim pripremnim utakmicama za Leipzig, a i sam trener njemačkog tima Marco Rose najavio je da će posao uskoro biti gotov. "Ne trebamo okolišati, svi znaju razlog. Mislim da se više nitko ne može ubaciti ispred Manchester Cityja", rekao je.

Dinamu i dalje stiže ozbiljan novac

Gvardiol je u Leipzig prešao prije dvije godine iz Dinama uz odštetu od 18.8 milijuna eura. U slučaju da ga Leipzig proda za 90 milijuna, razlika između dva transfera iznosit će 71.2 milijuna eura. Dinamu pripada 15% od toga, odnosno 10.7 milijuna eura, što je ipak za skoro četiri milijuna eura manje nego što bi Plavi dobili da u klauzuli stoji da imaju pravo na 20% od razlike kod transfera.

Dinamo će i samim transferom zaraditi i nešto od naknade za razvoj. On je u klubu bio od svoje desete godine, a transferiran je s 19. Plavima bi prema tome trebalo pripasti i 2.75% od transfera, što iznosi oko 2.5 milijuna eura. Ukupno bi Dinamo tako zaradio 13.2 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.