Hrvatski reprezentativac radi transfer karijere uoči Eura?

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

NEDILJKO LABROVIĆ (24) se priključio Rijeci u ljeto 2021. godine kao besplatan igrač nakon što mu je istekao ugovor u Šibeniku, a to se pokazao kao sjajan potez i za njega i za klub. Rijeka iza sebe ima odličnu sezonu, a njezin vratar i kapetan je bio jedan od glavnih oslonaca momčadi. Ustalio se i u reprezentaciji Hrvatske, pozvan je za svaku akciju u zadnjih godinu dana, a u ožujku je upisao i svoj prvi nastup protiv Egipta te ide na Euro u Njemačku.

Već dugo se priča o njegovom potencijalnom odlasku iz Rijeke, a prošlo ljeto je bio blizu potpisa za jednog engleskog drugoligaša, no to se na kraju nije realiziralo. Međutim, čini se da je to ispalo bolje za njega jer je odigrao odličnu sezonu i podignuo svoju vrijednost na tržištu. Prije dva mjeseca ga je na Maksimiru protiv Dinama uživo gledao glavni skaut Betisa, a posljednjih dana se sve više priča o tome da ga jako želi njemački Augsburg.

Rijeka će za Labrovića dobiti više nego što se očekivalo?

Labrovića Transfermarkt procjenjuje na 3.5 milijuna eura, a ugovor s Rijekom mu završava na ljeto sljedeće godine. Špekuliralo se da bi Rijeka za svog kapetana mogla dobiti između 2.5 i 3 milijuna eura, ali izvori bliski klubu tvrde da je posao pred završetkom te da će Rijeka dobiti više nego se očekivalo tj. da će na Labroviću zaraditi 3.5 milijuna eura plus određene bonuse.

Od dolaska na Kvarner, Labrović je nastupio u 109 utakmica te je 40 puta sačuvao mrežu netaknutom, a ove sezone je odigrao 18 ligaških utakmica bez primljenog gola, što je njegov rekord u SuperSport HNL-u. Prošle sezone mu je to uspjelo 10 puta, a pretprošle sedam puta, tako da je ove sezone skupio više praznih mreža nego u dvije prethodne sezone zajedno. U SHNL-u su mu ove sezone najbliže bili Ivan Lučić s 15 utakmica i Ivan Nevistić s 11 utakmica bez primljenog gola.

Player stats provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.