Mijatović se vratio u Partizan u nezapamćenoj krizi. "Jedva smo ga nagovorili"

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

PREDRAG MIJATOVIĆ (55), legendarni bivši crnogorski as Budućnosti, Partizana, Valencije i Reala, vratio se u beogradski klub u kojem se proslavio kao igrač. Mijatović, napadač Partizana od 1990. do 1993., novi je član uprave beogradskog kluba, objavljeno je nakon sjednice Skupštine Partizana. Bivši sportski direktor Reala tako će sada obnašati drugu funkciju u klubovima nakon igračke karijere. 

Mijatović se vratio u klub u kojem se proslavio, ali Partizan je jako daleko od slavnih dana

Mijatović dolazi u Partizan u trenutku kada srpskog velikana potresa nezapamćene rezultatska, financijska i kriza upravljanja. Partizan je ovog ljeta ispao iz sva tri europska natjecanja u pretkolima. U prvenstvu je nakon deset utakmica već 11 bodova iza aktualnog prvaka i lidera Crvene Zvezda, koja ga je ove sezone na njegovom terenu pobijedila 4:0.

Zato je morao otići trener Aleksandar Stanojević, samo tri mjeseca nakon dolaska. U klub je teška financijska situacija, uprava je u rasulu, a navijači su zbog svega ogorčeni. Mijatovićev ulazak u vodstvo kluba objavio je novi predsjednik Rasim Ljajić. On je za sada formalno vođa radne skupine zadužene za promjene u Partizanu.

"Partizan čeka velika rekonstrukcija, a Mijatović će tu odigrati ključnu ulogu"

Na skupštini su dužnosti razriješeni predsjednik Milorad Vučelić, glavni direktor Miloš Vazura te članovi Upravnog odbora i svi članovi Skupštine. Ljajić je objavio: "Osim mene kao predsjednika, tu će biti Predrag Mijatović, Danko Lazović, kao i biznismeni Milka Forcan, Vojislav Lazarević, Boban Stojanović i Dragan Milovanović.

Partizan čeka velika rekonstrukcija, a Mijatović će tu odigrati ključnu ulogu. Imamo igrače koji ničemu ne služe. Moramo smanjiti pogreške prilikom transfera, imali smo 30 igrača u dva prijelazna roka. To ni Manchester City ne može izdržati." Ljajić je otkrio je kako je Mijatovića morao dugo nagovarati da dođe u ovakav Partizan: "Jako teško sam ga uvjerio. Puno je razmišljao i na kraju rekao: "Partizan je u pitanju, sad je trenutak".

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.